Els jugadors del Leeds van mostrar una samarreta al·lusiva a la Superlliga (Reuters)
Futbol

El Liverpool, el primer dels "12 dissidents" a rebre la pressió popular

Els "reds" són escridassats pels aficionats del Leeds, que mostra samarretes en contra de la Superlliga. Klopp dona a entendre que està en contra de la competició

Actualitzat

El Leeds United-Liverpool (1-1) va ser el primer partit que es va disputar a la Premier League des que es va conèixer la notícia de la creació de la Superlliga europea, amb la participació de 6 equips anglesos.

Els integrants del Liverpool, un dels equips fundadors de la nova competició, van poder comprovar de primera mà la forta oposició dels aficionats en general, i els del Leeds en particular, que els van estar esperant a l'entrada de l'estadi d'Elland Road per escridassar-los i mostrar el seu rebuig a la Superlliga.

Fins i tot el diari britànic The Times informa que un dels sis equips anglesos fundadors de la Superlliga està considerant fer marxa enrere i abandonar el projecte després de veure la reacció dels seus aficionats. The Times no especifica de quin equip es tracta, però sí que ho fa The Guardian, que apunta Chelsea i Manchester City com els dos equips que tenen dubtes sobre el projecte.

Els aficionats van rebre el Liverpool amb pancartes (Reuters)

A l'escalfament del partit, els jugadors del Leeds van portar samarretes amb missatges al·lusius: "El futbol és dels aficionats", deia un dels eslògans, mentre l'altre era "Guanyeu-vos-la", en protesta contra la filosofia de competició tancada que vol implantar la nova Superlliga. Durant el matx, una avioneta va sobrevolar l'estadi amb la llegenda: "Digueu no a la Superlliga".  

El missatge d'una avioneta contra la Superlliga (Reuters)

I a les acaballes, com a metàfora del futbol modest combatent contra els gegants insolidaris, Diego Llorente va empatar per al Leeds el gol inicial de Sadio Mané.

La creació de la Superlliga va sobrevolar també la sala de premsa i la zona mixta, on Jürgen Klopp va voler exculpar els seus jugadors i a ell mateix de la decisió de l'entitat que representava, a més de donar a entendre que no li agrada la nova competició:    

"Els propietaris no m'expliquen aquesta mena de coses, ni em demanen permís. No he estat involucrat en el procés i me'n vaig assabentar ahir. Ni l'equip ni jo mateix hi tenim res a veure, però la gent ens tracta...  (...)  M'agrada el fet que el West Ham pugui classificar-se per a la Champions l'any que ve. No vull que ho faci, perquè vull que hi siguem nosaltres, però m'agrada que tinguin la passibilitat de fer-ho".

James Milner, que exercia de capità dels "reds" en absència de Jordan Henderson, s'hi va manifestar clarament en contra: "Només puc dir la meva opinió personal: no m'agrada i espero que no s'acabi jugant", va dir.  

 

 

Anar al contingut