Timo Werner celebra el gol que ha marcat amb el Leipzig davant del Tottenham (EFE)

El Leipzig sorprèn el Tottenham (0-1)

Els alemanys guanyen 0 a 1 de penal transformat per la seva estrella Timo Werner, però Lloris ha salvat els darrers finalistes d'una golejada

Josep CochActualitzat

El Leipzig ha donat la sorpresa a l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions imposant-se a l'actual subcampió, el Tottenham (0-1).

L'equip de Mourinho, malgrat les baixes, arribava en una gran moment, amb set partits imbatut. Els alemanys, molt seriosos i dominadors del joc, s'han fet creditors d'una victòria que, vist el que s'ha vist, el 0 a 1 es pot considerar curt. Queden 90 minuts, però els londinencs no ho tindran gens fàcil per ser als quarts de final de la Lliga de Campions.

Només ha necessitat 25 segons el Leipzig per espantar al Tottenham amb xut de Patrik Schick. Però en el minut següent Angeliño ha estavellat la pilota al pal després que la desviés Lloris i, tot seguit, Timo Werner, ha rematat des de l'interior de l'àrea petita i Lloris ha tornat a salvar el gol. Sortida, no, estampida del Red Bull Leipzig al Tottenham Hotspur Stadium.

Els de Mourinho han reaccionat. Lo Celso filtra una passada a Bergwijn i la seva rematada, de rosca, l'ha aturat l'hongarès Gulàcsi. Lo Celso ha vist la targeta groga en el minut 10 per una entrada a Klostermann. I en el 12 qui l'ha vista ha estat Sabitzer, per aturar el joc en falta. Schick l'ha tornat a tenir en rematar de cap un servei de cantonada i que ha sortit fregant el pal a l'esquerra de Lloris. El Tottenham arriba a aquest partit amb les baixes per lesió de Harry Kane i el coreà Son, les principals armes ofensives dels londinencs.

El Leipzig ha estat el gran dominador de la primera meitat, amb constants arribades a l'àrea. Lloris i la falta d'encert en els metres finals son la causa que continués el 0 a 0 en el marcador. En el primers 25 minuts, 11 xuts dels alemanys per només 1 per part dels darrers finalistes de la Lliga de Campions, i un 66% de possessió per als de Julian Nagelsmann. Timo Werner també ha vist una targeta groga per una entrada a Winks en el 32. En el 36 Timo Werner ha tingut l'oportunitat més clara, però la seva rematada de punxot l'ha rebutjat Hugo Lloris a córner. Una ocasió més per als alemanys que estan perdonant la vida als de Mourinho.

La segona meitat ha començat amb una gran ocasió del Tottenham, però Gulácsi ha tret una gran mà per baix. Una rematada entre Lucas Moura i la defensa. I en el 56 penal de Davies a Laimer, que entrava des del darrere, un penal que li ha costat la targeta groga al jugador Hotspur. El penal el xuta Timo Werner i es posa per davant 0 a 1, en el minut 57. Lo Celso ha portat tot el pes ofensiu del Tottenham, però el seu xut, en el 61, l'ha aturat molt segur Gulácsi. Tot seguit Schick ha tornat a disposar d'una gran oportunitat a la contra, però la seva rematada l'ha salvat Lloris.

Mourinho ha mogut la banqueta en el 65 i ha retirat del camp Dele Alli, que avui ha estat molt fluix i Gedson Fernandes. Han entrat Ndombele i Lamela. Lo Celso ha continuat generant i ha provocat una targeta groga per Nkunku. La falta l'ha xutat ell mateix i l'ha rebutjat entre Gulácsi i el pal a córner. Nkunku ha deixat el camp en el 74 i ha entrat Haidara. i en el 77 entra Poulsen per Schick.

El partit s'ha trencat amb els anglesos bolcats a l'atac a la recerca del gol de l'empat. En el 81 Leimer deixa el camp lesionat a l'espatlla esquerra i el Leipzig juga amb 10, de moment, tot esperant que Nagelsmann faci el canvi. Finalment ha entrat Emil Forsberg. Fets els tres canvis, l'egarenc Dani Olmo no debutarà amb el Leipzig a la Champions, sí que va jugar defensant els colors del Dinamo de Zagreb.

El Tottenham empenyent de valent i els alemanys que es defensen amb tot i generen moltes faltes prop de l'àrea. Lamela ha tret la falta i Gulácsi es torna a lluir rebutjant a córner la falta treta per Lamela en el 85. En el 89, llarga jugada d'atac dels londinencs, que acaba amb una rematada de cap de Lucas Moura, que ha surtit alt.