Dani Olmo celebra amb els seus companys del Leipzig el gol que ha anotat davant l'Atlètic de Madrid als quarts de final de la Champions (EFE)
LLIGA DE CAMPIONS

El Leipzig de Dani Olmo elimina l'Atlètic de Madrid de la Champions (2-1)

Amb un gol del català, els alemanys desarticulen els de Simeone i el ressorgiment de Joao Félix

Oriol VidalActualitzat

El Leipzig de Nagelsmann ha firmat la primera sorpresa d'aquesta final a vuit de Lisboa. El tercer classificat de la Bundesliga s'ha carregat un Atlètic de Madrid que se les prometia molt felices després d'eliminar el vigent campió, el Liverpool, en els vuitens de final. A Lisboa, els alemanys ha desarticulat els plans del Cholo i amb un fantàstic Upamecano a l'eix de la defensa i un esplèndida proposta coral han deixat fora els "colchoneros". El català Dani Olmo i Tyler Adams, a dos minuts per al final, han deixat una nit dolorosa per al cholismo.

El Leipzig ha trobat l'antídot a Simeone durant bona part del duel: Nagelsmann ha incomodat els "colchoneros" amb una forta pressió i, a més, ha pogut crear perill amb bones sortides controlades per Upamecano i Dani Olmo. També en el joc aeri han rutllat millor els alemanys: Halstenberg ha fet una volea massa alta als quatre minuts i més tard ho ha provat Kampl. Amb tot, la millor ocasió ha estat per a l'Atlètic, després d'una ràpida combinació entre Lodi i Carrasco als dotze minuts que ha acabat salvant Gulacsi. Els madrilenys també han reclamat un penal del porter a Saúl que ni l'àrbitre ni el VAR han concedit. I als quatre minuts de la represa, el cop alemany: una gran combinació de tot l'atac del Leipzig ha acabat amb la centrada de Sabitzer i la rematada a la xarxa de Dani Olmo. L'egarenc havia estat en la gènesi de la jugada.

Només la irrupció de Joao Félix ha canviat el paisatge del partit. El portuguès, amb els gestos de crac i de lideratge exhibits durant la pretemporada, ha tornat a ser diferencial i ha forçat un penal que ell mateix ha transformat en el minut 69. Semblava un moment crític per al duel, amb l'Atlètic recuperant la confiança i tenint marge per capgirar el marcador. Però la pissarra de Nagelsmann, sempre amb combinacions ràpides molt ben desplegades pels seus jugadors, ha obtingut premi: en el minut 88, una altra acció llampec de gran precisió ha acabat als peus d'Adams, que ha xutat des de la frontal a la xarxa amb rebot de Savic inclòs. L'Atlètic segueix tenint una espina clavada amb la capital portuguesa.

Anar al contingut