La plantilla del LASK, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

El LASK austríac, sancionat amb 6 punts per trencar les normes de prevenció

L'equip austríac, que s'entrenava en grup sense respectar les mesures de seguretat, perd el liderat de la Lliga abans de reprendre's el campionat

Redacció Esport3Actualitzat

Decisió contundent de la Bundesliga austríaca, que aquest dijous ha sancionat el LASK amb la pèrdua de sis punts i una multa de 75.000 euros per haver-se saltat les normes de prevenció sanitària durant els entrenaments. El comitè disciplinari va rebre unes imatges on es veia l'equip entrenant-se amb tota la plantilla al complet, sense mantenir distàncies de seguretat ni la resta de normes de prevenció. En l'argumentació de la sanció, s'hi inclou el fet que "els futbolistes han de tenir en compte el seu paper de model a seguir per part de la població".

Amb aquesta sanció, el LASK perd el liderat i passa ser segon de la classificació, amb tres punts menys que el Red Bull Salzburg. La sanció es pot recórrer encara a dues instàncies superiors i la decisió definitiva podria allargar-se un parell o tres de mesos, fet que podria suposar que el campió de Lliga no es conegués fins un cop començada la temporada següent.

La Lliga austríaca es va aturar per culpa de la pandèmia de Covid-19 el 8 de març i es reprendrà la setmana que ve, amb deu jornades per disputar-se.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut