Gianni Infantino
Gianni Infantino, de nou al centre de la polèmica
Futbol internacional

El lamentable discurs de Gianni Infantino per defensar el Mundial cada dos anys

El president de la FIFA ha argumentat que cal donar oportunitats als africans perquè no morin creuant el Mediterrani per poder tenir una vida digna

Redacció Esport3Actualitzat

La FIFA continua ferma amb l'objectiu de fer un Mundial de futbol cada dos anys a partir del 2026. Davant del Consell Europeu, Gianni Infantino ha defensat la seva ambició fent una valoració molt polèmica, i és que el president de la FIFA ha destacat que ajudaria a detenir la immigració provinent de l'Àfrica.

"No podem dir a la resta del món que ens donin els seus diners i els seus jugadors i que només els vegin per televisió. Hem d'intentar trobar maneres per incloure el món sencer. Hem de donar esperança als africans perquè no hagin de creuar el Mediterrani per tenir una vida digna. O el més probable, que morin al mar."

El dirigent suís ha continuat el seu discurs assegurant que tot el món s'ha de sentir partícip de l'espectacle del futbol.

"Hem de donar oportunitats i dignitat, no donant caritat sinó permetent que la resta del món també hi participi. Potser un Mundial cada dos anys no és la resposta, ho podem debatre. Vam començar el procés amb un 88% de vots a favor en el Congrés de la FIFA."

 

Pel que fa al Mundial de Qatar 2022, ha reconegut que "hi ha moltes coses que millorar, però cal reconèixer que hi ha hagut canvis" i ha negat que 6.500 treballadors hagin mort en les obres d'estadis: "Han estat tres i són massa".

Infantino ha destacat la futura creació d'una agència exterior amb les autoritats nacionals i internacionals i les agències de l'esport, "per a ajudar a totes les víctimes del món en qualsevol disciplina esportiva i es puguin beneficiar d'una protecció". A més, assegura que "continuarem pressionant perquè es creï aquesta agència nova i independent", ja que "cada nena o cada nen en qualsevol lloc del món ha de poder practicar esport d'una forma sana i segura".
 

Anar al contingut