L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo (Europa Press / Isabel Infantes)
L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo (Europa Press / Isabel Infantes)
Barça

Villarejo va espiar el Barça, però la sobtada implicació del Madrid va fer arxivar la investigació

"Segons sembla, a algú no li va interessar seguir en aquesta línia", va deixar entreveure l'excomissari

Redacció Esport3Actualitzat

L'excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo va espiar el Barça entre els anys 2012 i 2014 i va informar-ne el govern de La Moncloa, presidit aleshores per Mariano Rajoy. Segons Crónica Libre, les indagacions del controvertit informador haurien començat centrant-se en l'expresident blaugrana Sandro Rosell en el marc de l'operació Catalunya i s'haurien estès a la institució.

Tot plegat va donar lloc al naixement d'una branca anomenada "cas àrbitres" sobre la compra de col·legiats que va quedar desestimada per la sobtada implicació del Reial Madrid. "Segons sembla, a algú no li va interessar seguir en aquesta línia", va deixar entreveure el mateix Villarejo.

Imputen el fill de Negreira i li atribueixen blanqueig de capitals: un nou delicte entra en escena

El mateix dia que ha transcendit la informació de Villarejo s'ha sabut que el jutjat que investiga els pagaments del FC Barcelona a l'exvicepresident del Col·legi Tècnic d'Àrbitres José María Enríquez Negreira ha acordat imputar, atenent la petició de la Lliga, Javier Enríquez, fill de l'exàrbitre. A més, també s'ha ampliat la causa per un delicte de blanqueig.

Javi Enríquez Romero, a la dreta de la imatge, en un acte de la RFEF
Javi Enríquez Romero, a la dreta de la imatge, en un acte de l'RFEF (web Javi Enríquez)

Així ho ha decidit el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, que ha dictat el secret de sumari de les actuacions a partir d'aquest moment. Això significa que només la Fiscalia tindrà coneixement de les diligències que es facin. La investigació continua recaptant informació del cas i prendrà declaració a qui calgui sense que se n'informi ningú.

En la seva querella, l'actual àrbitre de Primera Divisió Estrada Fernández ja hi havia inclòs Javier Enríquez com a acusat, però la jutgessa no ho havia considerat així i, en el procés, Enríquez hi figurava en qualitat de testimoni. No se li imputava cap delicte, per la qual cosa la Lliga ho va denunciar i va demanar que també fos acusat. El jutjat, ara, ha començat a investigar el fill de l'exvicepresident del CTA per blanqueig de capitals.

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
Anar al contingut