Futbol

El jugador del Salamanca Miguel García no podrà tornar a jugar al futbol

Els cardiòlegs de l'Hospital Clínic de Salamanca han anunciat avui al jugador Miguel García, que va tenir un infart durant el partit davant el Betis, que no podrà tornar a jugar al futbol. Segons han assegurat fonts del club, l'anunci l'hi han fet aquest matí els metges, que estaven acompanyats pel director esportiu del Salamanca, Baltasar Sánchez "Balta" i pel cap dels serveis mèdics del club, el doctor José Ignacio Garrido, després de veure l'evolució del jugador. Baltasar Sánchez ha assegurat que li han intentat "fer veure" al jugador que "després del que es va viure a l'estadi Helmántico, que no pugui tornar a jugar és el menys dolent".
Miguel García va tenir diumenge un desmai durant el partit entre el Salamanca i el Betis, en el minut 56, provocat per un infart cardíac. Després de la ràpida intervenció dels metges de tots dos clubs i de membres de la Creu Roja, es va aconseguir que recuperés el coneixement, després que durant "25 segons estigués mort", com va afirmar el metge del Salamanca, José Ignacio Garrido.

La primera reacció de Miguel García, al conèixer la notícia que no podrà tornar a jugar a futbol, ha estat de "dolor, però amb resignació", segons han indicat fonts sanitàries. Quan el migcampista natural d'Albacete va arribar a l'Hospital Clínic, i després de fer-li diverses proves mèdiques, es va comprovar que l'origen del desmai havia estat un infart, que va dur als metges a col·locar-li un "stent" en una de les artèries.

El jugador ha passat la nit a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) d'aquest centre hospitalari i, segons ha assegurat el doctor Garrido, cap dels serveis mèdics del Salamanca, la seva evolució "és positiva", i es confia que Miguel García "pugui passar a planta aquesta mateixa tarda". Durant tota el matí, els jugadors unionistes han passat per l'Hospital Clínic per interessar-se per l'estat de salut del seu company. Miguel García té 31 anys i va arribar al conjunt salmantí aquesta temporada, procedent de la Unió Esportiva Las Palmas, després de passar per l'equip de la seva ciutat, el filial del Saragossa, la Ponferradina, el Castelló i el Cadis.