Bàsquet

El jugador de bàsquet Asier de la Iglesia, una lluita inspiradora contra l'esclerosi múltiple

Amb una campanya solidària sota el nom "No esperis que passi la tempesta, aprèn a ballar sota la pluja", el jugador, que pateix aquesta malaltia, ja ha recaptat més de 57.000 euros
Actualitzat

(@santaoes)

Aquest dimarts és el Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple, una malalta crònica del sistema nerviós central. A l'estat la pateixen 47.000 persones, i a tot el món 2.500.000.

Entre les persones que la tenen, el jugador de bàsquet Asier de la Iglesia, que amb el seu projecte "Baila con EM" ha aconseguit 57.000 euros destinats al Projecte M1 (www.eme1.es) per a la investigació de l'esclerosi múltiple. Ho ha aconseguit venent productes solidaris amb el seu lema de vida: "No esperis que passi la tempesta, aprèn a ballar sota la pluja." El seu objectiu és arribar als 100.000 euros.

 

 

Asier de la Iglesia, de 35 anys, que té la malaltia des del 2013, es va convertir l'any passat en el jugador més valorat de la Lliga EBA de bàsquet, una competició amb més de 100 equips i 1.000 jugadors.

A més, l'ala pivot basc es va convertir al mes de maig en el primer jugador amb esclerosi múltiple a debutar a la màxima categoria del bàsquet estatal, la Lliga ACB, amb el Deltecto GBC.