Futbol

El judici del vot per correu, que podria posar fi al mandat de Calderón, queda vist per a sentència

La crisi del Madrid ha entrat avui en un nou escenari, els tribunals de justícia. És una crisi institucional en tota regla que, ara mateix, ningú no sap com pot acabar. L'actual president, de moment, Ramón Calderón, ha anat avui a declarar i la jutge Milagros Aparicio haurà de decidir abans de 15 dies si es validen els 10.513 vots per correu que continuen tancats en una saca. Tant si s'obre la saca com si no, el club sembla destinat a viure en aquesta situació d'interinitat fins que s'acabi la temporada. Mentrestant, l'equip continua sense trobar el gol i Ronaldo fitxarà avui pel Milan.

Actualitzat
En la vista oral per la demanda presentada per Ramón Calderón demanant l'anul·lació del vot per correu, el president del Reial Madrid hi ha comparegut com a testimoni i ha revelat que més de 6.000 vots dels més de 10.000 enviats per correu estaven preparats per ser escrutats sense haver passat per la Junta Electoral.

En aquesta vista oral que s'ha fet durant prop de tres hores al jutjat de primera instància número 47, que té de titular la jutge Milagros Aparicio, hi ha comparegut com a testimoni Ramón Calderón. En aquest judici es dóna la circumstància que l'actual president és el demandant i un dels vicepresidents, Luis Ignacio Rivero, ha representat el Madrid com a part demandada.

Durant les tres hores de durada de la vista oral no hi han faltat els atacs d'alguna de les parts interessades, com ara Ramón López-Vilas, advocat de Villar Mir, que ha catalogat Ramón Calderón de convers.

A més de Ramón Calderón hi han comparegut com a testimonis l'exdirectiu Enrique Sánchez, el president de la Junta Electoral José Eulogio Aranguren, el secretari de la Junta Ernesto Toz i l'exempleat Luis Torres, que ha assegurat que van intentar fer-li xantatge perquè en aquest judici assegurés que hi va haver frau massiu en el vot per correu. El jutjat 47 de primera instància comunicarà la resolució en un termini de deu a quinze dies.
Anar al contingut