Ferran Bassas ha estat un dels jugadors inspirats des del triple (acb Photo / M. Ángeles Rodríguez)

El Joventut guanya clarament un pobre Betis amb el triple de factor diferencial (57-78)

El Joventut ha començat amb bon peu la Lliga ACB i després de superar l'Unicaja dilluns, avui s'ha desfet d'un altre equip andalús, el Betis. A Sevilla, els verd-i-negres han tingut un partit menys exigent i han afinat la punteria de cara al test majúscul de diumenge, amb la visita del Madrid

De seguida s'ha vist que el Joventut, fent quatre coses bé, podria obrir forat contra el Betis. Un equip que tornava a jugar un partit oficial mig any després -evidentment no va estar a la Fase Final Excepcional de València i havia descansat en la primera jornada- i que torna a ser candidat a la part baixa. Els verd-i-negres han començat fins en el triple i han tingut 9 punts de renda en el segon quart, després d'uns grans minuts de Dimitrijevic i Birgander. Però els bètics, amb més físic que talent, han aprofitat un cert desconcert visitant per arribar amb un esperançador 33-35 al descans

Sense tir exterior però, és molt difícil competir. I més si el rival, té grans tiradors i té el dia. Aquest aspecte ha estat encara més rellevant en la segona part. La Penya ha seguit a un excel·lent ritme triplista -13 de 28 en total- i els de Curro Segura en canvi, han estat horrorosos en aquest aspecte. També en els tirs lliures amb un percentatge impropi d'equip professional, un 36%. I amb el 9 a 27 de parcial en el tercer període, s'ha acabat el partit. Perquè els sevillans, ara mateix, no tenen capacitat per enllaçar una ratxa de tir que auguri remuntada. Els més remarcable de l'últim quart ha estat l'exclusió de Joel Parra per dues antiesportives, accions més d'inexperiència que de jugador dur, i un fort cop al genoll de Zagars, que esperem no tingui conseqüències.