Yago Mateus, en un moment del partit contra la Penya
Yago Mateus, en un moment del partit contra la Penya (Ratiopharm)
Bàsquet

El Joventut expressa el seu rebuig a l'actitud racista d'una espectadora contra el Ratiopharm

El club ha recordat que ser el bressol del bàsquet "representa un gran honor, però també comporta una immensa responsabilitat"

Redacció Esport3Actualitzat

La Penya ha emès un comunicat per rebutjar els insults racistes que una espectadora va proferir a Yago Mateus durant el partit contra el Ratiopharm Ulm.

Els verd-i-negres han expressat que "els valors de la Penya, des de la seva fundació el 1930, han estat presidits per un profund amor a l'esport en general i pel bàsquet en particular. Una estima que no s'entén sense l'absolut respecte pels rivals".

El comunicat és contundent contra el racisme:

"Rebutgem enèrgicament qualsevol tipus de comportament i/o comentari intimidatori, vexatori, racista i/o xenòfob en les nostres instal·lacions i en qualsevol dels camps on els nostres equips disputen els seus partits."

El club també explica que ha posat les imatges en coneixement de les autoritats perquè posin en marxa les actuacions necessàries i "prenguin les decisions corresponents".

Per últim, acaben recordant que ser el bressol del bàsquet "representa un gran honor, però també comporta una immensa responsabilitat".

 

Les imatges en què es veu l'insult racista de l'espectadora i l'actitud passiva dels seus acompanyants:

Anar al contingut