El Barça, imbatut en l'ACB i en l'Eurolliga (acb Photo / M. Pozo)

J7 ACB / El Barça guanya l'Unicaja (73-75) i és líder en solitari

El Barça és líder solitari de l'ACB perquè ha guanyat a Màlaga gràcies a la defensa i el Madrid ha perdut a casa contra el Gran Canaria

El Barça segueix guanyant i ja ha firmat el seu millor inici (5-0 en l'Eurolliga i 7-0 en l'ACB). Guanya de maneres ben diverses: esclafant els rivals, emportant-se partits a la pròrroga –dues d'Eurolliga-, o sense brillar però amb una defensa que el manté viu. És el que ha succeït avui a la pista de l'Unicaja. Els malaguenys no ha pogut celebrar la retirada de la samarreta d'un Júnior d'Or, Carlos Cabezas, amb victòria. Però no els ha faltat molt.

L'11 a 23 del primer quart ha marcat la dinàmica del partit. El talentós perímetre de l'Unicaja, desactivat. Els de Katsikaris han millorat, però encara tenen Brizuela fora de forma i Jaime Fernández s'ha lesionat. Kyle Kuric, en canvi, castigava els locals. Ha semblat que el Barça acabaria el partit sense patir, però un parcial de 10 a 0, ha fet embogir el Martín Carpena perquè els andalusos s'han posat a 2 -a més, Brandon Davies ha estat exclòs per culpa d'una tècnica i una antiesportiva. Però el Barça ha sabut frenar els últims atacs del rival. 73 a 75.

El BAXI Manresa, superat a Fuenlabrada

El Fuenlabrada de Josep Maria Raventós ha sortit a mossegar, conscient que amb 1 victòria en 6 partits, hi havia urgències. L'aler-pivot Kwan Cheatham amb 13 dels primers 17 punts dels seus. La resposta l'ha donada per al  BAXI, Joe Thomasson. Però els madrilenys s'inflaven a triples -12 de 14 en la primera part- i els de Pedro Martínez han picat pedra per arribar amb un 47 a 45 al descans.

Sylvain Francisco ha entrat en el partit massa tard (ACB Photo / A. Pacheco)

Semblava que els manresans passaven a dominar en la represa, amb un Thomasson esplèndid -23 punts avui-, però els locals han tornat a activar-se, ara amb el pivot canadenc Kyle Alexander acabant la majoria de jugades. A més, totes les accions de brega, afavorien els locals. El millor per al BAXI, la reacció final quan l'equip estava 15 punts a sota i semblava desmuntar-se. S'han posat a 5 a un minut per al final, insuficient davant una molt bona versió del Fuenlabrada.

El Joventut guanya en una pista molt exigent

El Joventut de Badalona ha aconseguit una important victòria a la pista del Lenovo Tenerife (72-79). El partit ha estat igualat fins a l'últim quart, quan el conjunt català ha tret tota l'artilleria necessària per sentenciar el partit. I és que els de Carles Duran han anotat un parcial de 0-15 en els darrers minuts de partit per sumar la quarta victòria a la Lliga Endesa.

La Penya s'ha emportat la victòria de Tenerife (EFE)

Des dels primers minuts de joc, els verd-i-negres han pres avantatge al marcador amb un gran joc col·lectiu i molt efectiu en atac. Fins i tot s'ha pogut veure Ante Tomic anotant un triple. Al final, victòria a domicili, contra un rival directe a la classificació, que situa els catalans a la cinquena posició de la Lliga. Guillem Vives, amb 17 punts, ha estat el jugador amb més punts de la Penya.