Bàsquet

El Joventut de Badalona celebra els 25 anys de la Copa d'Europa que van guanyar a Tel-Aviv

El 21 d'abril de 1994, el Joventut de Badalona va fer el cim a Tel-Aviv (Israel) embutxacant-se el primer campionat d'Europa de la història del bàsquet català. Aquest vespre a les 20:45 hores per Esport3, el documental "Spirit of Tel Aviv 94"

Actualitzat

El 21 d'abril de 1994, el Joventut de Badalona va fer història a Tel-Aviv (Israel). En una emocionant final, els verd-i-negres van acabar superant l'Olympiacos de Grècia per 59 a 57 amb el recordat triple de Corny Thompson i un final d'infart amb 4,8 segons que es van fer eterns després d'un tir lliure errat per Paspalj.

Aquell equip de la Penya estava format majoritàriament per jugadors de la casa com els germans Rafael i Tomàs Jofresa, Jordi Villacampa, Juanan Morales, Ivan Corrales, Dani Pérez, Dani Garcia, Joffre Lleal i Alfons Albert; més l'expivot del FC Barcelona Ferran Martínez i els dos nord-americans Corny Thompson i Mike Smith. I dirigit pel multicampió entrenador serbi Zeljko Obradovic, que dos anys abans li havia pres el màxim guardó europeu al Joventut dirigint el Partizan.

Aquell equip entrenat per Zeljko Obradovic va guanyar la Lliga Europea al pavelló de la Mà d'Elies de Tel-Aviv, el primer campionat d'Europa de la història del bàsquet català. Un exhaustiu repàs d'aquella temporada europea 93/94, plena de dificultats, que va culminar amb l'èxit més gran de la història del Club Joventut Badalona.

L'èxtasi es va apoderar de Badalona amb aquell títol i, l'endemà, 35.000 aficionats van aclamar el seu equip davant del Palau Olímpic de Badalona.

Vint anys després, la Penya, ara presidida per un dels protagonistes d'aquell 21 d'abril, Juanan Morales, sembla haver renascut de la profunda crisi econòmica i de resultats que va patir anys després d'embutxacar-se el títol.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut