Ante Tomic
Tomic, defensat per Shermadini
Copa del Rei

El Joventut cau eliminat de la Copa davant el Tenerife tot i la reacció final (62-64)

Els verd-i-negres, dominats en els primers 30 minuts, es queden a les portes de la remuntada després d'un extraordinari últim quart

Redacció Esport3Actualitzat

El Joventut s'ha despertat tard i s'ha quedat fora de la Copa (62-64). Tres primers quarts per oblidar han donat pas a uns darrers minuts de remuntada en què la Penya ha tocat amb la punta dels dits la classificació per a les semifinals. Del 15 a 31, al 59 a 57, però a l'últim minut el Tenerife ha decantat la balança a favor seu.

Els verd-i-negres han sortit freds al pavelló municipal d'esports de Granada. Els de Carles Duran han tingut dificultats per anotar davant un Tenerife que els ha passat per sobre en el primer quart (10-21, minut 10) amb la inspiració de Doornekamp i Borg. Els canaris, molt encertats des de la línia de tres (6/10), han continuat dominant el matx en el segon quart tot i l'intent de reacció badalonina (15-31, minut 17). La direcció de Marcelinho i la intimidació de Shermadini han fet mal a un Joventut on Ante Tomic (8 punts) s'ha quedat molt sol en atac. De fet, el 23 a 36 del descans ho diu absolutament tot. Pobríssim bagatge ofensiu dels catalans, que han firmat un preocupant percentatge en triples (1 de 10) amb un únic tir anotat per Joel Parra.

No ha canviat res en l'inici de la represa. El Tenerife s'ha mostrat molt sòlid (27-43, minut 25), mentre que el Joventut s'ha encallat un cop més en la gran defensa rival i en el seu propi calvari a la línia de tres (1 de 16). Els verd-i-negres no han tingut continuïtat en el joc i no han sabut aprofitar el festival de pèrdues de pilota de l'equip de Vidorreta. Derek Willis ha clavat el primer triple de la segona part en un final de tercer quart de revifada (39-51, minut 30). La Penya ha continuat creient en la remuntada. En el darrer quart s'ha vist la seva millor versió, amb Tomic (15 punts) i Brodziansky (11 punts) tirant del carro (52-54, minut 35) i amb un Tenerife sense idees ni encert.

Aquí ha començat un desenllaç d'infart. Joel Parra (14 punts) ha situat al davant el Joventut per primera i única vegada en tot el matx, a un minut i 4 segons del final (59-57). Un triple de Sasu Salin ha donat de nou l'avantatge als canaris (60-59) quan faltaven 42 segons. En un final a cara o creu, Shermadini  (12 punts) ha acabat sentenciant des de la línia del tir lliure davant d'una Penya que s'ha acabat quedant amb la mel als llavis (59-64) tot i un triple final de Willis (62-64).

El Madrid pateix per eliminar el Breogán

El rival del Tenerife a semifinals serà el Reial Madrid. Els blancs s'han imposat amb més dificultats de les previstes al Breogán que tornava a una fase final de la Copa després de 32 anys d'absència. L'equip de Laso ha dominat amb claredat a la primera part i s'ha escapat fins al 63 a 49 del tercer quart. Les coses se li han complicat al darrer tram del matx i és que els gallecs s'han arribat a acostar a dos punts només (62-60, minut 36). El Madrid però ha tirat d'ofici i s'ha endut el frec a frec definitiu (73-67) amb 17 punts de Yabusele com a home més destacat.

Anar al contingut