Brodziansky, marcat per Sedekerskis
bàsquet

El Joventut aconsegueix el passaport matemàtic per al play-off amb un triomf a Vitòria (71-79)

Els triples de Pau Ribas i Joel Parra aplanen el camí a una gran Penya contra un rival que ha pagat la inactivitat per Covid

Xavi LorenteActualitzat

El Joventut ja és matemàticament equip de play-off de la Lliga Endesa. Els verd-i-negres han assaltat el Buesa Arena en un partit que han dominat gairebé des de l'inici. Dinovena victòria pels de Carles Duran que encara els queden dues jornades per tancar la fase regular.

Era el primer partit del Baskonia després de tres setmanes d'aturada forçada per positius COVID. La Penya s'ha trobat un equip que ha acusat la inactivitat en diverses fases del matx. Els de Carles Duran han explotat les pèrdues locals i han aconseguit marcar les primeres diferències (7-14, minut 7). Quino Colom ha debutat amb la samarreta vitoriana. El recanvi exprés de Vildoza, que ha marxat a l'NBA, ha participat en la remuntada basca amb Kurucs especialment inspirat (16-15, minut 10). L'últim avantatge local de tot el partit ha estat el 18 a 17 (minut 11).

Brodziansky i Tomic li han donat un nou domini al Joventut a l'inici del segon quart. Els verd-i-negres han corregit els regals defensius i han afinat en atac per clavar un parcial demolidor de 2 a 15 a un TD Systems (18-30, minut 14). Tot i el minut de temps mort d'Ivanovic, l'encert en els triples de Joel Parra i Pau Ribas ha disparat la superioritat badalonina (22-37, minut 17). El Baskonia ha tornat a tirar de caràcter per recuperar terreny amb Polonara i Henry d'estilets (32-37, minut 19). Ribas (11 punts a la primera part) ha frenat l'allau amb un triple per mantenir el control del Joventut (32-40, minut 20).

Pierria Henry ha liderat la nova reacció basca aprofitant el col·lapse ofensiu de la Penya en l'arrencada del tercer quart (40-43, minut 23). Els triples d'un Joel Parra infal·lible (14 punts fins aleshores, amb 4 de 4 des de la línia dels 6'75) han sostingut els verd-i-negres (40-48, minut 24) que han vist com els d'Ivanovic tornaven a la càrrega (46-48, minut 26). El matx ha continuat amb l'estira i arronsa dels dos equips. Un altre cop de gas ha situat el Joventut clarament per davant (51-59, minut 30) amb bones accions de Birgander.

Ventura, Tomic, Brodziansky i Ribas han trencat definitivament el matx en un últim quart absolutament verd-i-negre (54-71, minut 34). El Baskonia, que ja anava curt de benzina, s'ha quedat sense poder de reacció. La Penya ha acabat enduent-se la victòria amb solvència (71-79) i el bitllet per disputar la fase final pel títol de l'ACB amb Pau Ribas (17) i Joel Parra (16) com a màxims anotadors.