Rugbi

El jove barceloní Samuel Ezeala brilla en el rugbi francès

Va enviar un vídeo per mostrar el seu talent i el Clermont no s'ho va pensar dues vegades a l'hora de fitxar-lo

Josep CochActualitzat

A França el coneixen com "la pépite d'or". Un sobrenom que ja deixa intuir que és una de les grans promeses del rugbi francès. Juga al Clermont, una de les plantilles més competitives del món. El que el fa diferent a la resta dels seu companys és que només té 18 anys i és de Barcelona. Com diria aquell anunci... recordin com es diu: Samuel Ezeala.

Es diu Samuel Ezeala i juga l'ASM Clermont de la Lliga francesa de rugbi. En Samuel es lleva ben d'hora per anar a entrenar-se. Però, què fa un jove de 18 anys del barri de Sants en un dels millors equips del "top 14"? Aquesta és la seva història.

Samuel es va iniciar al BUC, el Barcelona Universitari Club, de ben petit, tot i que en principi el futbol era la seva passió. La Foixarda va ser l'escenari dels seus inicis. Però en Samuel va anar creixent al mateix temps que es va anar enamorant d'aquest esport. Va ser llavors quan el salt a França es va convertir en la seva obsessió.

Samuel va enviar un vídeo que es va convertir en la clau de volta. Tal com diu el responsable tècnic del Clermont, quan van veure les imatges, no en van tenir cap dubte: Volien en Samuel. A casa, però, no ho tenien gens clar. Tot el que ha vingut després ha anat molt de pressa. La seva progressió ha estat tan meteòrica que fins i tot França vol que defensi la seva selecció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut