Pau Gasol intenta una complicada cistella (EFE)

El joc interior dóna a una Espanya sense punteria el triomf davant de Veneçuela (80-65)

La selecció espanyola no ha estat encertada en els seus llançaments triples en el quart partit de preparació dels Jocs de Rio. Davant Veneçuela, l'actuació dels seus pivots ha estat la clau del triomf

Daniel AlentoActualitzat

Espanya ha sumat davant de Veneçuela el seu segon triomf en els quatre partits de preparació per als Jocs de Rio que ha disputat fins ara (80-65). Exercint d'amfitrions al Madrid Arena, el combinat espanyol ha fet valdre en un partit de poca anotació la superioritat del seu joc interior davant dels seus problemes en el llançament (7 de 25 en triples), dissimulats per l'encert del madridista Rudy Fernández (12 punts) a l'últim quart.

Els jugadors de Sergio Scariolo no han estat encertats en el llançament exterior. El primer triple, obra del jugador dels Minnesota Timberwolves Ricky Rubio, ha arribat a falta de poc més de 4 minuts per al final del primer quart. El segon l'ha anotat l'aler del València Basket Fernando San Emeterio poc abans del descans.

Espanya vivia del seu domini interior, capitalitzant la intel·ligència i visió de joc del jugador dels Spurs de San Antonio Pau Gasol (14 punts) i de la lluita i l'anotació (12 dels seus 18 punts abans del descans) del capità del Reial Madrid, Felipe Reyes. Veneçuela ha intentat aturar el joc interior del seu rival amb una defensa zonal, però sense gaire èxit. El resultat al final del segon quart era 34 a 25 per als homes de Scariolo.

En el tercer quart ha despertat el gran dels germans Gasol, que ha fet estralls en la pintura veneçolana anotant i forçant faltes. La selecció espanyola ha marxat de 15 punts, però els veneçolans han seguit lluitant. A l'últim quart qui ha agafat el relleu dels veterans de la generació del 80 Gasol i Reyes ha estat el jove Willy Hernangómez (10 punts, 5 rebots, 2 taps), que la propera temporada jugarà amb els New York Knicks de l'NBA. El pivot ha intimidat amb els seus taps, i ha aportat en atac.