El jugador de Jangsu, Wu Xi (Efe)
Futbol

El Jiangsu FC, campió de la Superlliga xinesa, atura l'activitat futbolística per problemes econòmics

El 2019, el Jiangsu FC va estar molt a prop de fitxar Gareth Bale. Avui és campió de la Xina, però els problemes econòmics impedeixen la seva supervivència

Redacció Esport3Actualitzat

El vigent campió de la Superlliga xinesa de futbol, ​​el Jiangsu FC, ha anunciat la suspensió de les operacions de tots els seus equips davant els problemes econòmics que travessa el conglomerat Suning, propietari també de l'Inter italià.

En un comunicat publicat en el seu compte oficial de Weibo -equivalent xinès de Twitter-, ​​el Jiangsu FC ha confirmat la seva incapacitat per complir amb les regles d'inscripció a la Superlliga ni a la Lliga de Campions asiàtica, a causa de "factors incontrolables".

"Encara som reticents a deixar marxar els jugadors que han aconseguit els més grans honors per al club (...), lamentem haver d'anunciar que el Jiangsu FC suspèn les seves operacions de manera immediata", apunta el document.

En els últims sis mesos ha estat buscant un nou propietari que es fes càrrec del club i del deute, que ha provocat impagaments als seus jugadors al llarg de la temporada en què va guanyar la Lliga xinesa. Segons els mitjans locals, alguns jugadors van rebutjar, fins i tot, entrenar durant un temps perquè no havien estat pagats.

Arran d'aquesta situació, el club ha patit la sortida de moltes peces fonamentals, començant pel davanter brasiler Alex Teixeira, fitxat el 2016 per 50 milions d'euros. També van fer les maletes el davanter croat Ivan Santini i el tècnic romanès Cosmin Olaroiu. L'internacional brasiler Joao Miranda, antic jugador de l'Inter i de l'Atlètic, finalitza contracte al juliol però ha decidit avançar la sortida de l'equip xinès per definir el seu futur en el futbol brasiler.

La situació del Jiangsu no és un cas aïllat en el futbol xinès. Altres clubs de la Super League també estan en dificultats. L'època en què els clubs xinesos fitxaven estrelles per quantitats astronòmiques ja sembla lluny.

Anar al contingut