Mundial

El Japó supera el Camerun (1-0) gràcies a un gol solitari d'Honda

Un gol solitari de Keisuke Honda, el mitjapunta del CSKA de Moscou, va ser suficient perquè el Japó s'hagi imposat al Camerun per 1-0 en el partit corresponent a la primera jornada del grup E. Els lleons indomables, que arribaven al Mundial molt ambiciosos, van tenir una actuació molt fluixa i només van inquietar els nipons amb un xut al travesser de Mbia en el tram final. Eto'o va jugar un matx molt discret i l'espanyolista Kameni va ser suplent. Aquesta derrota obliga pràcticament els camerunesos a guanyar Holanda i Dinamarca si volen passar als vuitens de final.

Per primera vegada el Camerun va perdre en el seu debut mundialista. L'entrenador dels africans, Paul le Guen, va deixar l'espanyolista Carlos Kameni a la banqueta. A l'exblaugrana Eto'o, ni se'l va veure. En la primera part, els japonesos van aprofitar l'única ocasió de gol que van tenir. De fet, l'única per a tots dos bàndols en els primers 45 minuts. En el minut 39, Keisuke Honda es va trobar amb una pilota penjada des de la banda dreta i va superar un desencertat Souleymanou Hamidou.

A l'inici de la segona meitat, Eto'o mirava el cel buscant l'ajuda divina. L'interista va protagonitzar una bona acció que el seu company Choupo-Moting va desaprofitar. Els japonesos, que van jugar sense l'experico Nakamura, només van patir els últims cinc minuts, quan Mbia va enviar un xut al travesser. En acabar el partit, alegria entre els asiàtics, que havien sumat quatre derrotes i un empat en els últims cinc partits oficials. A més, és el primer triomf mundialista del Japó lluny del seu país (només havia guanyat dos partits a casa en l'edició del 2002).