Barça

El grup d'opinió El Senyor Ramon reclama més participació del soci en el Barça

El "think tank" demana que tots els socis puguin decidir el futur de l'Espai Barça i es mostra favorable al vot electrònic, però fora de les eleccions. En un manifest publicat avui, reivindiquen que el club es mantingui fidel a una essència que, creuen, està perdent
Redacció Esport3 Actualitzat
Imatge d'un dels debats al voltant del Barça organitzats per El Senyor Ramon (elsenyoramon.cat)

El grup d'opinió El Senyor Ramon, format per professionals barcelonistes de diversos àmbits, reclama al Barça un major grau de participació dels socis en les decisions estratègiques de l'entitat i defensa mantenir "l'essència del club" a través d'un Pla Director Esportiu que es guiï pels principis "implantats per Johan Cruyff i que Pep Guardiola va perfeccionar". El think tank ha presentat aquesta tarda, via telemàtica, un manifest on sintetitza la seva postura al voltant de l'actual situació de l'entitat, si bé no fa referència a qüestions d'estricta actualitat com l'auditoria del Barçagate.

En concret, El Senyor Ramon creu que els socis del Barça "han de mantenir la capacitat de decidir el futur del club, si cal utilitzant el vot electrònic en els períodes entre eleccions, durant les assemblees de compromissaris o en altres consultes sobre temes transcendents". En aquest sentit, el grup sol·licita que "els socis, propietaris del club, puguin debatre sobre l'Espai Barça, un projecte vital però que cal portar a terme amb transparència i rigor pressupostari".

En l'aspecte esportiu, el grup d'opinió creu que l'objectiu ha de ser que els primers equips professionals estiguin integrats per una majoria de jugadors formats al Barça "acompanyats per referents mundials", i apunten que "els jugadors formats a la Masia han de ser l'eix vertebrador del primer equip". Socialment, El Senyor Ramon exigeix al Barça una defensa més explícita de la seva catalanitat i que "doni suport a les reivindicacions del poble català per poder exercir en plenitud els seus drets i llibertats".

El manifest també adverteix que "el nivell de l'endeutament de l'entitat és molt elevat i els costos salarials esportius es troben en nivells màxims en relació amb els seus competidors" i considera que "cal una gestió que faci el club econòmicament sostenible". Amb tot, anima els socis a presentar "alternatives i noves idees" sempre dins d'un esperit "constructiu i enfocat a millorar". Per posar en comú aquestes idees i d'altres amb tots els sectors del barcelonisme, El Senyor Ramon preveu organitzar, la propera tardor, un Congrés del Barça del qual sortirà un "llibre blaugrana" que es posarà a disposició de la junta directiva, els socis i els precandidats a les properes eleccions a la presidència del club.

Anar al contingut