Champions

El gran salt del Barça per arribar a la final de Göteborg

Laura Ràfols, portera del Barça des del 2004 fins al 2018, analitza el creixement de l'equip en els últims anys.

Àlex CastellsActualitzat

"Quan vaig arribar, recordo que hi havia el Barça, el Barça B, el Barça C... i els tres equips ens canviàvem al mateix vestidor."

Així eren les coses fa poc més de quinze anys, quan Laura Ràfols va entrar al Barça, l'estiu del 2004. Ella porta més de mitja vida al Barça, i les ha vist de tots colors, fins i tot un descens a Segona.

"Allà hi ha un primer canvi. Ara començarem a fer bé les coses. A partir d'aquí, pugem. I el nostre objectiu, deia Xavi Llorens, serà guanyar lligues, jugar la Champions... Estàvem a Segona! No ens ho acabàvem de creure. Però al final, mira, tenia raó."

Barça-Arsenal, en el debut europeu del Miniestadi (arxiu)

Xavi Llorens la va clavar amb el seu vaticini. Des de la banqueta, va comandar la revolució de la secció. Van arribar els títols... i la classificació per a Europa. El debut en Champions, l'any 2012, va ser contra un dels grans, l'Arsenal.

"Uff! Recordo que el global de l'eliminatòria va ser 7 a 0. Però ens va anar bé. Això, al final, et situa. Et permet veure el nivell d'Europa. Ens quedava molt per tenir el nivell. Però també estàvem molt lluny de guanyar la Lliga i la vam guanyar. A Espanya, sí que estàvem al top, però a nivell europeu hi havia molts equips per sobre."

Laura Ràfols aixeca la Copa de la Reina del 2018 (arxiu)

Laura Ràfols va decidir plegar al final de la temporada 17-18. El seu últim dia com a capitana blaugrana va a l'Estadi Romano de Mèrida. Ella va ser l'encarregada d'aixecar la Copa de la Reina, després d'una final al límit contra l'Atlètic de Madrid. Ràfols va retirar-se, però les seves companyes van anar més enllà i, uns mesos més tard, es van plantar a la final de Budapest. El totpoderós Lió no va tenir miraments: 4-1.

"D'això, també se n'aprèn. Jugant contra aquests equips, és quan acabes aprenent. Així saps on vols acabar arribant. No crec que sigui igual, ara, a Göteborg. La majoria de jugadores del Barça ja han estat en una final. El Chelsea, en canvi, no hi ha arribat mai. Juguen amb un punt d'avantatge."

 

 

 

ARXIVAT A:
Final Champions Göteborg
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut