Imatge d'Imola dimecres al matí (Fórmula Directa)
Fórmula 1

El Gran Premi de l'Emília-Romanya, cancel·lat per les fortes inundacions

Les precipitacions han desbordat el riu Santerno, que passa just pel costat del traçat, i no es pot "garantir la seguretat" de la cursa

Redacció Esport3Actualitzat

El Gran Premi de l'Emília-Romanya del pròxim cap de setmana s'ha hagut de cancel·lar pel cicló Minerva que passa pel nord d'Itàlia, que ha provocat fortes inundacions. La cursa al mític traçat d'Imola era una de les més esperades, ja que molts equips presentaven millores en els seus monoplaces que podrien capgirar la dinàmica inicial del campionat.

Les autoritats i la FIA han acordat en una reunió d'urgència anul·lar la cursa en no poder garantir les mesures de seguretat per als seguidors i els equips.

En el comunicat, s'argumenta "no posar més pressió a les autoritats locals i els serveis d'emergència en aquests moments difícils".

Alerta vermella

La regió de l'Emília-Romanya es troba en alerta vermella per les pluges extremes que han caigut els darrers dies, que han provocat diverses inundacions, com la que hi ha hagut just al costat del circuit d'Imola pel desbordament del riu Santerno.

La situació va obligar l'organització a desallotjar, aquest dimarts a la tarda, el personal que treballa al circuit. Els pilots havien de tenir la primera presa de contacte amb el traçat aquest divendres, però finalment les condicions no han millorat i s'ha precipitat la cancel·lació del Gran Premi.

El periodista català Albert Fàbrega, present al circuit, ha fet una comparativa de fotografies entre dissabte i aquest dimarts, on es pot veure com ha estat de notable el creixement del riu Santerno.

Anar al contingut