Chen Yansheng
Chen Yansheng, en una imatge d'arxiu
Espanyol

El govern xinès reclama a Chen Yansheng que torni els diners que va obtenir de bancs públics per invertir en l'Espanyol

El govern xinès està reclamant a tots els empresaris que han invertit a l'estranger amb capital obtingut dels bancs públics que retornin els diners abans del mes de juny de l'any que ve

Actualitzat

El màxim accionista de l'Espanyol, l'empresari xinès Chen Yansheng, està buscant un inversor que assumeixi una part de les seves accions, i és que, segons ha avançat la Cadena Cope, el govern del país asiàtic està reclamant que els diners invertits a l'estranger procedents de bancs públics han de ser retornats abans del mes de juny de l'any que ve.

Entre les accions, l'ampliació de capital i la liquidació del deute, Chen Yansheng ha invertit un total de 155 milions d'euros en l'Espanyol. D'aquesta xifra, però, no ha transcendit quina quantitat prové de bancs públics xinesos. En qualsevol cas, la possibilitat que l'Espanyol canviï de mans o bé que el pes de l'empresari xinès en la gestió del club blanc-i-blau es redueixi sensiblement són dues opcions que hi ha ara mateix a sobre de la taula.

No hi ha alarma en el club blanc-i-blau perquè no seria la primera vegada que es renoven els venciments dels crèdits que reclama el govern xinès. De manera que la situació actual podria mantenir-se en la normalitat financera. L'Espanyol assegura que explicarà amb tot detall la situació a la propera Junta General d'Accionistes prevista pel proper mes de desembre.

Anar al contingut