Futbol

El govern espanyol estudia el retorn del públic als estadis

L'executiu està valorant el retorn dels aficionats en les últimes quatre jornades de lliga. El Barça estaria a punt i fa dies que treballa en el protocol per fer-ho possible

Redacció Esport3Actualitzat

El govern espanyol estudia donar llum verda a l'entrada limitada  d'espectadors als camps de futbol, a partir del cap de setmana del 8 i 9 de maig, quan acaba l'estat d'alarma. Coincidiria amb la disputa del Barça-Atlètic de Madrid, que pot decidir la Lliga.

El Ministeri de Sanitat estudia permetre el retorn del públic amb un aforament limitat amb un percentatge encara per determinar. Si fos així, el Barça-Atlètic de Madrid del dia 8 al Camp Nou ja tindria aficionats a les graderies. El govern espanyol també valora l'opció d'ajornar el retorn del públic fins a les dues últimes jornades.

La Ministra Montero en la roda de premsa del consell de ministres ha dit:

"Pel que fa als protocols per a esdeveniments de màxima ocupació s'actuarà sempre amb el que dicti les autoritats, no podem confirmar res però s'està treballant per celebrar actes amb un determinat públic "

Aquesta mesura també afectaria a la Lliga Endesa de bàsquet,

A l'espera del protocol definitiu que ha d'elaborar la lliga, els aficionats podrien tornar als estadis de la lliga espanyola 14 mesos després de l'última vegada, el 8 de març del 2020.

La Lliga té pressa

A la Lliga de Futbol Professional hi ha pressa per veure novament aficionats a les graderies. Seria un bon assaig -diuen- de cara a la propera temporada. Així n'ha parlat a AragónTV Roberto Bermúdez de Castro, adjunta a la presidència de la LFP.

"Veiem amb sorpresa com en alguns camps de categories no professionals ja hi ha molt públic i als de Primera i Segona no. Nosaltres estem a punt des de fa temps, tenim estudiats els protocols d'entrades i sortides, tots els trànsits. Estem preparats i estem convençuts que qualsevol dia ens llevarem amb la notícia que el públic pot tornar als camps. A més, el dia 15 d'agost comença la Lliga 2021-2022 i tindrem un problema si plantegem obrir els estadis a un 50% i no hem fet cap assaig previ.

El Barça, preparat per a quan hi hagi llum verda definitiva

Si finalment hi ha públic en les últimes quatre jornades de Lliga, el decisiu Barça-Atlètic de Madrid es disputaria amb aficionats a les graderies del Camp Nou. Des de les oficines blaugrana s'assegura que el club està preparat per a quan hi hagi el permís definitiu. Ja fa dies, diuen, que es treballa en el protocol per a fer-ho possible. Un protocol que preveu, entre altres coses, preferència per als abonats i un sorteig si la demanda d'entrades supera el percentatge establert. També hi ha sobre la taula la possibilitat que el sistema sigui rotatori, és a dir, que si a un abonat li tocqa un partit, quedi descartat per al següent, per fer que el màxim de gent pugui tornar a gaudir del futbol a l'estadi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut