CICLISME

El govern espanyol dona la raó a un ciclista aficionat per entrenar-se a tota la seva província

Així, qualsevol persona pot sortir a rodar a tota la seva província en la fase 1

RedaccióActualitzat

Després d'un rosari de multes, queixes i malentesos en el món de la bici, un ciclista aficionat de Saragossa pot haver marcat un punt d'inflexió en aquesta desescalada. José Antonio Sanz, que sobretot és advocat i dels ben documentats, no ha descansat fins aconseguir que algú li donés la raó: en la fase 1 del desconfinament, tothom pot sortir a pedalar per la seva província. La subdelegació del govern espanyol a Saragossa s'ha "rendit" a l'argumentació jurídica de Sanz, que ha desmuntat el teòric privilegi dels ciclistes federats.

 

 

Sanz s'havia entestat a demostrar que, amb l'entrada a la fase 1, les "unitats territorials" marcades per la llei passaven a ser les províncies i no els municipis. Una idea que no han tingut clara ni diversos agents ni poders municipals (han seguit les multes a qui rodés fora dels límits) ni tampoc molts ciclistes, que, resignats a la suposada llei, han seguit retallant les seves rutes habituals. De fet, el mateix Ministeri de Cultura i Esports ha fomentat la confusió entre les federacions al referir-se només als ciclistes professionals i federats en el seus manuals.

 

A banda de les bicis, doncs, ja poden començar a rodar els recursos. Doble victòria per a Sanz, que ara podrà fer quilòmetres i, a més, tenir més feina.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut