Gerard Figueras, secretari de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat
Gerard Figueras, secretari de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat
Jocs Olímpics

El govern dotarà amb nou milions d'euros més el programa "Alt rendiment català" per l'ajornament dels Jocs de Tòquio

La portaveu i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que l'executiu català garantirà les subvencions previstes al sector de l'esport

Actualitzat

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que l'executiu garantirà les subvencions que estaven previstes que rebés el teixit esportiu català abans de la crisi sanitària pel coronavirus. Budó també ha explicat que el govern facilitarà crèdit a clubs i entitats esportives, sobretot a les més petites, i ha anunciat que els esportistes catalans que s'estaven preparant per als Jocs Olímpics de Tòquio rebran un total de 9 milions d'euros més de subvenció.

La dotació anual de la Secretaria General de l'Esport pel programa "Alt rendiment català" pel cicle olímpic de Tòquio 2020 és de 9 milions d'euros. Per tant, en el període 2017-2020 s'han destinat 36 milions i amb l'ajornament dels Jocs al 2021 s'ha prorrogat el programa amb el mateix import.

Actualment, el programa incorpora 530 esportistes catalans que reben una beca a través d'aquest programa. Hi ha 114 esportistes catalans més que reben aquesta beca directament del Consell Superior d'Esports. Prorrogar el programa un any més significa que d'aquests 530 esportistes els que vulguin continuar en el programa podran fer-ho. I si n'hi ha que ara no eren en el programa però que vulguin incorporar-s'hi i tinguin marques per fer-ho, s'incorporaran amb l'augment proporcional de recursos que això signifiqui.

Què es paga amb aquests 9 milions d'euros anuals? Tres tipus de beques:
- Completes: el govern assumeix els costos d'estudis, allotjament, manutenció i entrenament de l'esportista o bé al CAR o bé en algun dels centres de tecnificació de Catalunya.
- Mixtes: el govern cobreix entrenament i estudis però no allotjament.
- Entrenament: el govern cobreix tan sols l'entrenament.

En tots els casos anteriors els serveis associats com medicina de l'esport, suport psicològic, etc. estan inclosos.

Amb aquests 9 milions d'euros el govern també es fa càrrec de les despeses de funcionament associades del CAR i els centres de tecnificació (n'hi ha 7 a tot Catalunya) i dels equips tècnics/entrenadors.

ARXIVAT A:
Coronavirus Jocs Olímpics
Anar al contingut