Oliver Dowden, ministre de Cultura, Mitjans de Comunicació i Esports britànic, ha anunciat la represa de l'esport professional a partir del pròxim dilluns (EFE)
Esports

El govern britànic aprova la represa de l'esport professional a partir de l'1 de juny

Actualitzat

"S'ha acabat l'espera": amb aquestes paraules, el ministre de Cultura, Mitjans de Comunicació i Esports britànic, Oliver Dowden, ha anunciat que a partir de l'1 de juny, l'esport professional reprèn la seva activitat al Regne Unit després de l'aturada provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Les carreres de cavalls i el billar seran les primeres disciplines a tornar a la competició regular, ho faran a partir de dilluns. El futbol haurà d'esperar al dia 17, que és la data marcada per a la tornada de la Premier League. En qualsevol cas, se seguirà un protocol amb mesures sanitàries estrictes per garantir la seguretat dels professionals. Dowden, en declaracions a la BBC, ha estat ben clar:

"El futbol, ​​el tenis, les carreres de cavalls, la Fórmula 1, el criquet, el golf, el rugbi, el billar i altres esports estan a punt per tornar a les nostres pantalles ben aviat."

Tant els esportistes, el personal dels equips, com els periodistes hauran de viatjar individualment i en transport privat sempre que sigui possible. Se sotmetran a un test abans d'iniciar cada partit per aïllar els contagiats per coronavirus o els que presenten algun símptoma sospitós.

Sempre que sigui possible han de respectar el distanciament social, també en les celebracions al camp, i l'ocupació dels vestidors es reduirà tot el possible, encara que es permet l'ús de les dutxes. En tots els casos, les competicions es disputaran a porta tancada.

Anar al contingut