Champions

El gol i la mort que van marcar Paco Alcácer

Paco Alcácer va fer el seu primer el gol amb el València el 12 d'agost del 2011, un dia que va acabar sent el més trist de la seva vida

Jordi SunyerActualitzat

Havia de ser el dia més feliç d'un Paco Alcácer que estava a punt de complir els 18 anys, però va acabar sent el més trist de la seva vida. El davanter de Torrent havia marcat el seu primer gol amb la samarreta del València, aquell dia quatribarrada, en el Trofeu Naranja contra la Roma. Era el 12 d'agost del 2011. En finalitzar el partit, i quan es disposava a acompanyar el seu altre fill, Jorge, i la seva esposa a casa, Paco Alcácer pare va patir una aturada cardíaca que li va provocar la mort, als 44 anys.

Alcácer explica que aquest episodi va accelerar el seu procés de maduració com a persona i que, des d'aleshores, tot el que aconsegueix sobre el terreny de joc ho dedica al seu pare, que li havia insistit que no perdés mai la humiliat, li anés com li anés la carrera esportiva. Abans i després de la roda de premsa de la qual es va extreure la declaració que acompanya aquest text, el davanter del Borussia Dortmund va saludar tots i cadascun dels presents a la sala, fossin càmeres, fotògrafs o redactors: un gest que no tots els futbolistes d'elit realitzen.

La història de Paco Alcácer era coneguda pels seguidors del València però no pels components del grup Els Jóvens, que des de Sant Vicent del Raspeig (l'Alacantí) han recuperat les sonoritats de la música tradicional valenciana, a l'estil, en part, del que havien fet els llegendaris Al Tall. Un company de feina d'un dels components de la formació els va relatar la nit de joia i desgràcia de Paco Alcácer, i la banda va transformar-la en quelcom tan valencià com un romanç. És, diuen Els Jóvens, l'únic moment dels seus concerts en què el públic resta en silenci. "El gol i la mort (romanç de Paco Alcácer)" ens serveix per reviure els moments més emotius de la carrera de l'exblaugrana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut