Vela

El Gitana s'imposa en la regata oceànica Brest Atlantiques

El trimarà guanyador ha trigat una mica menys de 29 dies per cobrir les més de 17.000 milles de la prova. El barceloní Àlex Pella lluita per arribar en segona posició.

Miquel RibasActualitzat

El trimarà Gitana només ha necessitat 28 dies, 23 hores, 24 minuts i 46 segons al mar per cobrir les 17.084 milles de la regata oceànica Brest Atlantiques. La regata, que va començar el 5 de novembre al port de Brest, a la Bretanya francesa, era un bucle atlàntic que passava per Rio de Janeiro i Ciutat del Cap.

Franck Cammas i Charles Caudrelier, acompanyats pel seu càmera Yann Riou, han travessat la meta poc abans de les onze del matí. El Gitana ha dominat la regata amb claredat. Hi han participat quatre maxitrimarans de la classe Ultim 32, dels quals només queden dos en competició, el Macif i l'Actual Leader, amb el barceloní Àlex Pella. Són els multicascos més ràpids d'avui, amb 33 metres d'eslora i 26 de mànega. Poden arribar a fer 900 milles en 24 hores.

Està previst que divendres o dissabte arribin al port de Brest el Macif i l'Actual Leader, que tenen una lluita aferrissada per la segona posició. La regata oceànica Brest Atlantiques és la prova més llarga, equival a mitja volta al món, disputada fins ara per maxitrimarans. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut