Segona divisió

El Girona remunta el partit contra el Còrdova (3-1) i es jugarà l'ascens a Primera contra l'Osasuna

Els de Pablo Machín han remuntat el partit, i l'eliminatòria s'ha acabat decidint a la pròrroga; un temps extra amb un gol de Cristian Herrera que ha suposat el 3-1 final. Els de Machín es jugaran el passi a Primera contra l'Osasuna en un primer partit a Pamplona dimecres vinent

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

Al Girona només li valia una remuntada contra el Còrdova en el partit de tornada del play-off d'ascens per continuar somniant amb la Primera Divisió, després de la derrota dels de Pablo Machín a El Nuevo Arcángel per 2-1. Els catalans, que jugaven a casa davant de 8.913 espectadors, han remuntat el partit contra el Còrdova i han decidit el passi a l'última eliminatòria a la pròrroga.

El Còrdova ha començat dominant els primers compassos de partit, però el joc s'ha anat apagant per part dels dos equips a mesura que passaven els minuts. Cap dels dos conjunts ha aconseguit crear cap jugada clara de perill, conscients que qualsevol error es podia pagar molt car.

Mentre que els de Machín dominaven la possessió, els de Còrdova se sentien més còmodes sobre la gespa. Això, però, era insuficient per a les aspiracions dels gironins, que necessitaven animar el joc i marcar. L'ocasió més clara de la primera part ha estat per a Cristian Herrera que, davant de la porteria del Còrdova, ha estat a punt de marcar a la mitja volta, però el xut ha anat molt fluix (minut 45 de partit).

A la segona part, els de Machín, conscients que els 45 minuts eren importantíssims pel seu futur, han collat en atac i han posat les coses difícils al porter del Còrdova, Razak. Però els d'Oltra no s'han deixat espantar i han estat a punt d'acabar amb el somni del Girona en un parell d'ocasions. A la tercera ha arribat el gol: Xisco remata de cap després d'un passi de Caballero (0-1, 56'). Un gol que ha estat una galleda d'aigua freda per al Girona, que se li ha complicat l'eliminatòria (1-3 de total).

El Girona no s'ha rendit i Borja, al minut 64, ha aconseguit el gol que continuava donant vida els de Machín (1-1). L'exjugador del Còrdova, Borja García, ha fet un xut creuat, ajustadíssim a l'esquerra de la porteria de Razak. Després de l'empat, el ritme del partit ha pujat moltíssim, sobretot per part del Girona, que sabia que un gol més els donava l'empat i més possibilitats per passar l'eliminatòria.

I el gol del Girona ha arribat al minut 80. Aday xuta, rebota amb un defensa cordovès i la pilota entra dins de la porteria de Razak i es converteix en el segon gol dels gironins (2-1) i empaten l'eliminatòria (3-3). Amb aquest resultat, la pròrroga ha acabat decidint l'equip que es jugaria amb l'Osasuna el passi a Primera Divisió.

Pròrroga definitiva

En aquesta eliminatòria si cap dels dos equips marqués, el Girona seria el que passaria l'eliminatòria, ja que és l'equip que s'havia classificat millor al final de la lliga regular. Els visitants a més s'han trobat un gran inconvenient al minut 3 del temps extra en veure com l'àrbitre expulsava Stankevicius per doble targeta groga.

El Girona ha tingut el gol a tocar, en diverses ocasions, però la pressió ha pogut amb els jugadors que han patit de falta de punteria davant del porter del Còrdova. Finalment, Cristian Herrera ha fet el 3-1, al minut 117, en una pròrroga dominada pels nervis dels dos equips. El Còrdova, conscient que un gol els donava el "ticket" de finalistes han fet tot el possible per marcar, però el Girona ha aguantat.

El Girona, finalment, ha aconseguit el passi a la "final" del play-off d'ascens, que jugaran contra l'Osasuna amb un primer partit a Pamplona, dimecres vinent a les 20.00 i el partit de tornada, dissabte a les 19.00.