El Girona perd contra l'Osasuna (0-1) i deixa escapar una temporada més l'ascens a Primera

La tercera tampoc no ha estat la bona. Els gironins buscaven un ascens a Primera per tercera vegada en la seva història, i per tercera vegada s'han quedat amb la mel a la boca. Un mal inici de la segona meitat ha condemnat els homes de Pablo Machín contra l'Osasuna

Daniel AlentoActualitzat

Per tercera vegada en les últimes 4 temporades, el Girona no ha pogut tancar una gran temporada amb un ascens històric. L'equip català ha buscat el gol que necessitava davant l'Osasuna després de perdre al partit d'anada de l'última ronda del play-off d'ascens per 2 a 1, però s'ha vist sorprès en els primers minuts de la segona meitat (0-1). El premi de l'ascens a Primera ha estat per l'equip navarrés dues temporades després del seu últim descens.

Pablo Machín ha introduït tres novetats en el seu onze inicial respecte al que va començar el partit d'anada a Pamplona. Aday, en el lateral dret, Richi a l'eix de la defensa i Rubén Sobrino al davant (els dos últims van entrar a la segona meitat d'aquell primer matx). Així, l'alineació de sortida dels gironins ha estat Becerra a la porteria, Aday i Clerc als laterals amb Kiko Olivas, Richy i Lejeune de centrals, un mig del camp amb Àlex Granell, Borja Garcia i Pere Pons al mig del camp, i Cristian Herrera i Sobrino al davant.

El Girona ha començat fent mal des de la seva banda dreta, amb les arribades de Sobrino i Aday, davant d'un rival molt tancat al voltant de la seva porteria. Amb una defensa tan poblada, però, no s'han produït oportunitats clares fins el minut 18, amb una difícil rematada de cap de Sobrino a una centrada de Clerc que el porter Nauzet ha desviat a córner.

A poc a poc els visitants han aconseguit aturar els de Machín i començar a aparèixer en atac. L'ocasió més clara de la primera meitat ha estat pels navarresos en la seva primera arribada a la porteria de Becerra, una rematada de cap de Merino en un córner en el minut 35 que el porter ha aturat amb una mà espectacular.

Un gol fatídic

La segona meitat ha començat de forma totalment diferent a la primera, amb l'Osasuna recuperant pilotes en el mig del camp. En una d'aquestes accions Kenan Kodro ha marxat tot sol per anotar el 0 a 1 en el minut 48. Un gol que ha posat molt nerviosos els jugadors gironins mentre que Quique Martín, l'entrenador visitant, ha passat a un plantejament més conservador amb els seus canvis davant d'un resultat del tot favorable.

Sobrino ha protagonitzat la primera reacció catalana en el minut 62, en una jugada on ha marxat dels defensors que li barraven el pas. El seu xut, però, ha sortit massa creuat. El davanter, el millor de l'equip, ha assumit el lideratge en atac. Cristian Herrera ha tingut dues rematades, però no ha aconseguit posar en problemes Nauzet, poc abans de  deixar el seu lloc a la gespa a Jaime Mata. Javi Álamo ha entrat per Aday i Dejan Lekic per Richy.

L'equip gironí s'ha bolcat a l'atac. Lejeune ha enviat amb el cap la pilota al travesser en el minut 78. Lekic ha marcat, però estava en clara posició de fora de joc. Els homes de Machín pressionaven Osasuna, recuperaven la pilota i passaven a l'ofensiva a tota velocitat, però no eren efectius cara a porteria. L'àrbitre Arias López ha expulsat l'entrenador dels navarresos, però això no ha afectat el joc.

L'expulsió del gironí Lejeune, que ha reaccionat molt malament quan Nauzet perdia temps, ha tingut una mica més d'incidència. Tot i produir-se poc abans del minut 90, ha deixat els seus amb 10 jugadors en els 4 minuts de temps afegit. Lekic, que no ha arribat bé a la rematada davant la porteria rival, ha gaudit de l'última ocasió del Girona.