Futbol

El Girona manté vives les esperances tot i la derrota davant l'Osasuna (2-1)

Els homes de Pablo Machín han plantat cara a l'Osasuna i un gran gol de Kiko Olivas fa que tot es decideixi a Montilivi

Oriol LlachActualitzat

Mai cap equip de les terres gironines ha jugat a la primera divisió i el Girona ha saltat a la gespa de El Sadar amb tot per trencar amb la història. L'afició de l'Osasuna, com ja va fer amb el Nàstic de Tarragona, s'ha encarregat de crear un ambient de luxe per animar el seu equip i fer sentir incòmodes els visitants.

Amb prou feines havien passat cinc minuts que en una de les primeres arribades de l'Osasuna a l'àrea de Becerra, Kenan Kodro ha rematat de cap una centrada mil·limètrica de De Las Cuevas i s'ha avançat al marcador.

Nervis entre els gironins que, en el joc, s'han traduït en algunes imprecisions. Lejeune ha tallat magistralment una arribada a l'àrea petita que podria haver estat el segon gol dels navarresos.

Però les indicacions de Pablo Machín des de la banqueta han fet tornar la serenor entre els gironins i han recuperat la seva cara més ofensiva. La pressió sobre la porteria de Nauzet han fet sentir incòmode l'Osasuna que, tot i l'avantatge en el marcador, ha endurit el seu joc.

L'àrbitre ha perdonat un penal claríssim del porter dels navarresos sobre Mata quan ha fet un placatge, més propi del rugbi que del futbol, al gironí.

A la represa, Enrique Martín ha substituït golejador Kodro per Nino. L'Osasuna ha sortit com un tro, mentre que el Girona no sentia gens còmode a sobre de la gespa, la pressió dels navarresos era molt forta i no han parat de rondar la porteria de Becerra que ha hagut d'esforçar-se de valent per evitar el segon. Reacció immediata de Pablo Machín, Sobrino ha entrat per Cristian Herrera.

Després d'uns minuts d'inseguretat, el Girona ha tornat entrar en el partit, ha pujat les línies ofensives i ha començat a albirar la porteria de l'Osasuna i la reacció dels gironins ha acabat amb premi, al minut 72 Kiko Olivas ha engaltat una pilota amb el peu a boca de canó i ha marcat el  gol de l'empat, valuosíssima diana fora de casa.

La glòria per als de Machín amb prou feines ha durat cinc minuts, el temps que ha necessitat l'Osasuna per contratacar i per a què Maikel Mesa rematés, sol davant de Becerra, el segon dels navarresos pujava al marcador mentre El Sadar embogia. De nou, la reacció de la banqueta gironina no s'ha fet esperar, canvi d'Alcaraz per Mata i Machín esforçant-se per demanar calma als seu homes.

Eliminatòria oberta, tot per decidir a Montilivi, el Girona no perd de vista el rumb cap a Primera i manté viu el somni de l'ascens.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut