Futbol

El Girona incomoda el Barça però acusa la inferioritat i Messi el doblega (0-2)

El Barça ha controlat el tram inicial del partit, amb gol inclòs, però el Girona ha anat de menys a més i ha tingut l'empat a prop. L'entrada d'Arthur ha asserenat el Barça, que ha sentenciat gràcies a Messi

Jordi SunyerActualitzat

Els seguidors del Girona, amb un sentiment cada cop més diferenciat i ferm, s'han hagut de sentir sovint en els últims dies que tornarien a seguir la Lliga en blaugrana ("vestint-se com més els plagui", parafrasejant Martí i Pol i l'espot promocional del derbi) després del partit d'avui. Difícilment, però, sigui avui dia per a la resignació gironina veient com els blanc-i-vermells han perdut (0-2) plantant cara i disposant d'ocasions per frenar els culers fins i tot en inferioritat numèrica. Els de Valverde, golejadors a l'inici en una acció aïllada, han anat de més a menys fins que el Txingurri no ha canviat el nervi d'Arturo Vidal per la temperància d'Arthur, en els millors minuts dels gironins malgrat l'expulsió de Bernardo. La confirmació del liderat blaugrana no ha estat tan concloent com pot indicar el guarisme final.

Eusebio ha maquillat el clàssic esquema gironí, amb tres centrals i dos laterals llargs, per apuntalar el mig del camp. Pere Pons ha treballat com a 4, davant de l'eix defensiu, mentre Granell i Aleix Garcia tenien la missió d'enllaçar amb els dos puntes, Stuani referencial i Portu auxiliar. El Barça, com ja va apuntar Valverde, ha alineat el millor onze disponible. Podia fer alçar celles la presència de Semedo en el lloc de Sergi Roberto, però el portuguès ha esmicolat qualsevol consideració tàctica amb el seu primer gol de blaugrana, per bé que aconseguit amb l'elàstica groc baieta. Intentava circular amb calma el Barça, buscant l'esquena dels carrilers, però ha estat un enviament a l'àrea que ni Bernardo ni Alcalá han sabut rebutjar el que ha permès a l'ex del Benfica connectar un xut sec amb la cama esquerra, al límit de l'àrea, que ha sorprès Bounou (9').

El Girona no ha defallit i ha cercat les seves referències en atac mitjançant les incursions del valent Valery i amb la popular "esquerra d'en Granell". En una d'aquestes accions, Jordi Alba ha agafat la samarreta de Stuani a l'àrea petita i l'uruguaià s'ha deixat caure, però ni González Fuertes ni els encarregats del VAR han cregut que calgués marcar penal (12'). De fet, ha estat més a prop el segon gol blaugrana, gràcies a una passada a l'espai que ha deixat Coutinho sol davant Bounou: però el brasiler, incapaç de reviscolar, ha rematat ras facilitant la parada del meta gironí (15').

A la tribuna de Montilivi, l'extècnic del Girona Pablo Machín veia com el seu rival a la Copa dominava tots els aspectes del joc amb comoditat, si bé els locals aconseguien que el Barça no rematés a porta més enllà d'una rosca de Messi des de la frontal, gairebé a peu parat (22'). S'ha tornat a reclamar la intervenció del videoarbitratge arran d'una "zamorana" de Pere Pons (29') en un xut de falta de Messi, però l'àrbitre González Fuertes ha ignorat les reclamacions. El Girona, en aparença, limitava els seus atacs a la recerca d'homes alts, com Bernardo, que ha obligat Ter Stegen a bloquejar-li un cop de cap (35'). Amb tot, al mateix temps, els d'Eusebio han aconseguit allunyar progressivament el Barça dels dominis de Bounou, i han acabat tenint l'empat a l'abast en una doble rematada de Stuani i Pere Pons, tapada primer pel porter barcelonista i després per Piqué sota el travesser (42'). L'acció engrandia els interrogants de cara a la segona meitat.

El Girona, de fet, s'ha amarat de fe en una tarda plujosa amb una rematada de Stuani, dins l'àrea, seca i potent (50'), que ha rebutjat Ter Stegen posant els guants davant del seu rostre. Dos minuts després, una arriscada i tardana entrada de Bernardo sobre Luis Suárez (52') ha significat una protestada segona groga per al colombià, la segona expulsió que pateixen els blanc-i-vermells aquest campionat. Però els d'Eusebio s'han rebel·lat contra el que consideraven injustícia i, en inferioritat, han disposat de dues precioses ocasions per encendre Montilivi; de Stuani, dins l'àrea, tapada per Ter Stegen (53'), i d'Aleix Garcia, que ha topat amb el providencial peu de Busquets quan ja dibuixava una rematada dins l'àrea petita (55'). El partit s'arrauxava i Valverde ha intentat calmar-lo amb l'entrada d'Arthur per Arturo Vidal, canvi que s'ha demostrat encertadíssim.

El Barça s'ha omplert de paciència i ja no ha permès més que el Girona li disputés la pilota. I després d'una circulació al mig del camp, Luis Suárez ha trobat el moment just per llançar la cursa de Jordi Alba a la banda esquerra; i el de l'Hospitalet, immediatament, ha vist com Messi també havia superat la línia defensiva local. El de Rosario ha definit delicadament, picant la pilota per sota, i ha sumat el seu primer gol a Montilivi i la setena jornada consecutiva veient porta (68'). Aquí s'han esvaït les esperances dels d'Eusebio. Valverde ha pogut pensar en la Copa i ha donat descans a Lenglet i Sergio Busquets -que ha vist la cinquena groga-, substituïts per Vermaelen i Sergi Roberto. Els locals, esgotats, han cedit rematades franques a Messi (77'), Rakitic (78') i Luis Suárez (90'), aquesta última després d'un eslàlom extraordinari de Messi; però Bounou ha impedit que el Barça repliqués el marcador de la temporada passada a Montilivi. L'estadi gironí, per cert, no registra una victòria del seu equip des de fa tres mesos; i només amb la il·lusió d'haver fet trontollar el sòlid líder de Primera no s'arriba a la permanència.

ARXIVAT A:
Messi
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut