Girona FC

El Girona viu immers en la incertesa de saber quan jugarà el play-off

El Girona continua entrenant-se sense saber la data per disputar-se els play-offs a Primera Divisió. Cadis i Osca esperen saber quin serà el tercer equip que els acompanyarà a la màxima categoria del futbol la pròxima temporada

Cristina Busquets RoviraActualitzat

El Girona va jugar l'últim partit de la temporada regular el 20 de juliol a Alcorcón. Amb la derrota, els blanc-i-vermells van acabar cinquens, havent de jugar la primera ronda del play-off amb l'Almeria. Des d'aleshores, però, no saben quan es jugarà i la situació d'incertesa cada vegada és més insostenible.

"Necessitem tenir una data. A nivell de planificació setmanal i per poder arribar de la millor manera possible al partit necessitem una data. Pels jugadors és complicat, pel cos tècnic és complicat i per a la direcció esportiva és un panorama que no podiem esperar", explica Quique Cárcel, director esportiu del Girona FC.

Planificar la pròxima temporada a hores d'ara també és una feina complicada. Sense saber a quina categoria jugaran, Cárcel treballa en dos escenaris, en cas de continuar a Segona o Primera:

"És molt difícil mantenir la gent que tens ara amb aquests objectius sense saber què passarà una vegada passi una cosa o altra i sobretot la planificació de jugadors que s'està treballant tot l'any que molts al final han de prendre decisions, les pretemporades de molts equips estan a punt de començar i està clar que ara mateix nosaltres no podem prendre decisions", explica el Director esportiu del conjunt blanc-i-vermell.

La majoria de jugadors que té cedits el Girona, en cas d'ascens, tenen una clàusula de compra obligatòria com ara Ignasi Miquel, Brian Olivan o Pablo Maffeo. També caldrà veure què acaba passant amb Bono i Bernardo; cedits aquesta temporada a l'Espanyol i Sevilla; clubs que tenen també una opció de compra i que encara no se sap si s'efectuaran.

En quin escenari jugui el Girona també pot afectar en la continuïtat de l'home gol del Girona, Cristian Stuani. L'uruguaià encara que té contracte fins al 2023, podria sortir lliure si no s'acaba ascendint:

"Pot passar perquè l'alta fitxa que té seria difícil d'assumir com a Girona. Ell ho sap, nosaltres ho sabem però és una cosa de sentit comú que podríem mantenir Stuani aquest primer any i aquest segon any... també pot ser que digui que vol quedar-se perquè està tan feliç però aleshores haurem de valorar moltes coses i parlar-les entre tots", explica Cárcel. 

Una de les possibilitats que planeja a l'hora de disputar-se el play-off és fer-ho en una única seu i a partit únic:

"La Lliga és la que haurà de decidir. Nosaltres ens hem posat al cap un play-off amb anada i tornada perquè creiem que com a equip tenim una plantilla llarga, creiem que a dos partits potser tenim més opcions perquè aquests partits són a 180 no són a 90, però al final entenem que si la Lliga decideix això potser és el millor perquè realment no és fàcil amb la situació que estem vivint".

Sigui quan sigui que es pugui jugar, el que no canvia és l'objectiu del Girona: tornar a Primera un any després de perdre la categoria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut