El Girona encara somia amb l'ascens directe en superar l'Almeria (1-0)

Un gol de penal de Stuani en el minut 77 dona els tres punts als de Francisco. Aquesta és la primera victòria del Girona davant de l'equip andalús, amb qui s'havia enfrontat en onze ocasions saldades amb quatre empats i set derrotes.

Josep CochActualitzat

El Girona ha trencat el malestruc i ha pogut superar l'Almeria per primera vegada a la seva història. Ha necessitat 12 enfrontaments per aconseguir-ho, però un gol d'Stuani, de penal, en el minut 77, ha estat suficient per superar els andalusos. El somni de l'ascens directe continua viu. Un Girona que amb Francisco ha aconseguit set punts de nou, i no ha encaixat cap gol.

Una centrada d'Aday al segon pal ha estat la primera aproximació del Girona. Stuani, però, no ha hi ha pogut arribar bé per rematar-lo i ha decidit assistir Borja García, que no hi arribat per ben poc. Hi ha molt en joc, de fet el Girona afronta la darrera oportunitat de poder optar a l'ascens directe, i ho fa davant d'un rival directe com és l'Almeria. Vada ha fet el primer xut a porteria de l'Almeria, que ha aturat Asier. La resposta, immediata, ha arribat en forma de contraatac, però Stuani no ha sabut definir davant Fernando, tot plegat superat el primer quart d'hora de joc. El Girona de Francisco es mostra més sòlid defensivament, però té els mateixos problemes amb el gol. La banda esquerra és una autopista per al Girona, però les centrades de Mojica no son del tot precises. Aday l'ha tornat a tenir, però el xut d'Aday a sortit a córner fregant el pal dret de la porteria de l'Almeria. El Girona, de mica en mica, ha estirat les línies i ha començat a trobar espais. Borja ho ha tornat a provar des de fora de l'àrea, però la pilota ha tocat en la defensa de l'Almeria i ha sortit a córner. El Girona domina, arriba, però, de moment, encara no ha trobat la porteria rival. El Girona ha arribat a la pausa d'hidratació sent el dominador absolut del partit -prop del 70% de possessió- però sense efectivitat davant la porteria de l'Almeria. Però en una jugada aïllada, a la sortida d'un córner Darwin Núñez -l'uruguaià és el màxim golejador de l'Almeria amb 14 gols-  ha estat a punt de sorprendre la defensa gironina, però la rematada de cap ha sortit fora per molt poc, a l'esquerra d'Asier Riesgo. En els darrers minuts del primer temps Juanpe i Iván Martos han vist targeta groga. S'ha arribat al final de la primera meitat amb empat a 0. Domini absolut d'un Girona que no ha sabut aprofitar les dues ocasions clares de gol que ha disposat.

Una errada de la línia de creació del Girona ha servit perquè Darwin Núñez disposes de la primera opotunitat de la represa. La rematada, però, ha sortit molt centrada i Asier Riesgo ha aturat sense problemes. I en el 51, dos minuts després, l'uruguaià l'ha tornat a tenir, però Riesgo s'ha lluït en una bona intervenció. El Girona ha sortit més conservador, però l'Almeria ha sabut trobar els espais per generar perill. I en el 58, ensurt a Montilivi, amb un gol de de Darwin Núñez, però que ha estat anul·lat per fora de joc del davanter andalús. Darwin comença a generar molt de perill a l'àrea del Girona. La poca presència de Samu Sainz a la segona part ho ha notat en excès el Girona, que ha tingut problemes per connectar amb Stuani i Borja Garcia, els seus homes més avançats. En el 65 Stuani ha rematat amb el cap un pilota bombejada que ha sortit per damunt del travesser. La primera ocasió de perill del Girona ha arribat en el minut 66. L'entrada de Valery i Jairo han significat que el Girona tornés a controlar el partit. I quan tothom pensava ja en la pausa per la hidratació ha arribat el penal de David Costas a Valery, que ha a atropellat el jugador del planter. la pena màxima l'ha xutat Crhistian Stuani i en el minut 77 el Girona s'ha avançat per 1 a 0. El pitxitxi de la categoria ha enganyat Fernando i ha anotat el seu 26è gol de la temporada. Darwin Núñez s'ha carregat l'equip a l'esquena per intentar empatar el partit, però, per la sort dels gironins, no ha reeixit en el seu objectiu.