Els jugadors del Girona, celebrant el gol de Stuani davant el Getafe (EFE)
Girona

El Girona continua fent números que el portarien a Europa

El setè lloc actual dels blanc-i-vermells i el percentatge de punts sumats acostumen a donar el passaport europeu en les últimes temporades

Actualitzat

El Girona continua sent un dels millors debutants a Primera, almenys un dels millors dels últims temps. Amb el seu triomf sobre el Getafe (1-0), l'equip blanc-i-vermell se situa setè a la classificació, un lloc que no dona directament plaça per jugar la Lliga Europa, però que dona el passaport europeu quan el campió de Copa juga la Lliga de Campions -com acostuma a ser el cas-.

Per valorar l'estrena del Girona a Primera, els referents continuen sent l'Albacete de la temporada 1991-92 i el Compostel·la de la 1994-95, a més d'exemples més recents com el Numància (1999-2000) o Eibar (2014-15). Cap no va aconseguir anar a Europa en la temporada d'estrena i, de fet, només l'equip manxec va aguantar el ritme i es va classificar setè, a un sol punt de la Copa de la UEFA.

Però el Girona està obtenint un percentatge de punts que és gairebé sinònim de Lliga Europa en les últimes temporades. Els de Pablo Machín estan sumant el 47,9% de punts, que ha donat el passaport europeu en la majoria de casos, amb l'excepció de l'Espanyol i l'Alabès, que la campanya passada van quedar 8è i 9è amb un percentatge superior que els gironins (49,1% i 48,2%, respectivament).

 

 

    

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut