Stuani celebra amb els seus companys el gol del Girona (@laliga)
Girona

El Girona acomiada davant el Las Palmas una temporada de somni a Primera

El club gironí vol rematar una gran temporada amb victòria a l'estadi de Gran Canària.

Actualitzat

El Las Palmas i el Girona acomiadaran aquest dissabte a l'estadi de Gran Canària una temporada plena de contrastos, amb el descens a Segona Divisió de l'equip canari i una estrena somiada del conjunt català en l'elit del futbol espanyol, amb una permanència àmplia i després d'haver lluitat pels llocs europeus fins a les últimes jornades.

El tècnic del conjunt gironí, Pablo Machín, ha insistit en la roda de premsa prèvia al partit que els seus jugadors buscaran un triomf per posar el gran colofó a una campanya tan magnífica com històrica, la primera del club blanc-i-vermell a Primera.

Després de sumar només cinc dels últims vint-i-set punts en joc, el quadre de Montilivi, que en el curs del seu debut a Primera Divisió ha sorprès tothom en flirtejar amb la possibilitat de classificar-se per a la Lliga Europa fins al final de la temporada, intentarà aconseguir una victòria contra el Las Palmas.

El partit a l'estadi de Gran Canària, on el Girona ha caigut derrotat en les últimes quatre visites, serà molt especial per als futbolistes que estan cedits en el conjunt de Montilivi, com el carriler dretà Pablo Maffeo, entre d'altres.

A més, el partit també suposarà la possibilitat de veure per última vegada una icona de la història recent del club, com el migcampista Eloi Amagat, que després de nou temporades i 192 partits amb l'equip va anunciar que no continuaria al club.

Una de les baixes per al partit és la del lateral esquerre Johan Mojica. El colombià arrossega problemes musculars. La seva baixa serà coberta per Maffeo a la dreta.

Per a la Unió Esportiva serà l'adeu a un curt cicle de tres anys en la màxima categoria després de completar una temporada nefasta, plena d'errors de planificació i que ha culminat amb el descens matemàtic un mes abans d'acabar la competició.

És tan gran la mala ratxa de l'equip canari que aquest dissabte podria signar els seus pitjors números en les 34 temporades que ha militat a Primera, ja que, si no és capaç de guanyar el Girona, encadenarà per primera vegada setze partits sense vèncer, i superarà els quinze que va estar sense conèixer el triomf en la campanya 1959-60.

A més, encara es recorda el 6-0 encaixat a Montilivi en la primera volta i que tan mal va fer a l'equip acabat d'agafar llavors per Paco Jémez. En aquell partit, el davanter kenià Michael Olunga va aconseguir un "hat-trick".

El partit contra el Girona serà l'últim en el Las Palmas per a molts futbolistes que no tindran cabuda en el nou projecte en la categoria de plata, i probablement també per a l'entrenador.

Anar al contingut