Les tres primeres etapes del Giro del centenari es disputaran a l'illa de Sardenya
Ciclisme

El Giro del centenari sortirà des de l'Alguer el 5 de maig i tindrà tres etapes a l'illa de Sardenya

La pròxima edició de la ronda italiana, que es presentarà de forma oficial el 25 d'octubre a Milà, només ha anat a Sardenya tres cops en tota la seva història: el 1961, el 1991 i el 2007

Actualitzat

La pròxima edició del Giro d'Itàlia, que es disputarà del 5 al 28 de maig del 2017, començarà a Sardenya, on es disputaran les tres primeres etapes. La primera començarà a l'Alguer i acabarà a Olbia després de 203 quilòmetres de recorregut i els ciclistes recorreran tota l'illa fins a Càller. Aquesta serà una edició molt especial ja que la cursa ciclista italiana celebrarà el centenari.

El Giro només ha anat a Sardenya tres cops en tota la seva història: el 1961, el 1991 i el 2007. Un dels que ho han celebrat és el ciclista italià de l'equip Astana Fabio Aru, nascut en aquesta illa, i que al 2015 va guanyar la classificació general de joves.

"El Giro està en un gran estat de salut. Les dades ens van dir que va ser seguit per 12,6 milions de persones pels carrers i per 194 països", ha afirmat Mauro Vegni, director del Giro, en l'esdeveniment de Milà. "En el recorregut de la propera edició hi haurà una igual distribució d'etapes per a velocistes, rodadors i escaladors", ha afegit. La presentació oficial del Giro d'Itàlia del 2017 se celebrarà a Milà el 25 d'octubre.

Anar al contingut