Alberto Contador en una ascensió del Giro del 2015 (Reuters)
Alberto Contador en una ascensió del Giro del 2015 (Reuters)
Ciclisme

El Giro del 2017, el del centenari, presenta el seu recorregut amb una última setmana molt exigent

El Giro celebrarà el seu centenari amb una última setmana de competició de traca i mocador

Actualitzat

Aquest dimarts s'ha fet públic el recorregut oficial de l'edició del Centenari del Giro d'Itàlia, que es disputarà entre el 5 i el 28 de maig del 2017. L'inici serà a l'Alguer, a l'illa de Sardenya i el final, després d'uns últims dies molt durs, a Milà.

L'edició 100 del Giro no començarà amb una contrarellotge, però sí que acabarà. L'última etapa, la 21, serà una lluita contra el cronòmetre individual de 28 quilòmetres, que començarà al circuit de Monza i finalitzarà a la ciutat de Milà. Els aspirants a guanyar el Giro arribaran a aquesta etapa definitiva amb molt esforç a les cames,

Després d'un dia de descans, els ciclistes afrontaran els 227 quilòmetres de la setzena etapa superant els ports del Mortirolo, l'Stelvio i el Giogo di Santa Maria, els 219 entre Tirano i Canazei de la dissetena (mitja muntanya) i els finals en alt a Ortisei de la divuitena (137 quilòmetres) i a Piancavallo de la dinovena (191 quilòmetres). La penúltima etapa, de 190 quilòmetres, també està considerada de muntanya.

De les 21 etapes que componen el recorregut del Giro número 100 de la història, 2 són de contrarrellotge, 5 planes, 3 trencacames, 3 mitja muntanya i 7 de muntanya (amb 5 finals en alt).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut