Futbol

El Getafe confirma el fitxatge de Laudrup com a substitut de Schuster a la banqueta

El Getafe ha confirmat el fitxatge de Michael Laudrup com a substitut de Bernd Schuster a la banqueta del club madrileny. El tècnic danès, que ha entrenat el Broendby i va ser ajudant de Morten Olsen a la selecció de Dinamarca, dirigirà el Getafe les dues pròximes temporades. Laudrup, que serà presentat la setmana que ve, no ha estat en actiu en aquesta última campanya 2006-2007. Al Getafe, tindrà el repte de conduir l'equip en la seva primera aventura europea, a la Copa de la UEFA.

Actualitzat

Laudrup torna a la Lliga espanyola, on va explotar com a jugador. El danès, l'home elegant dins i fora del camp, retorna com a tècnic del Getafe amb el repte de substituir Bernd Schuster i consolidar la seva carrera com a entrenador, als 43 anys. Com a tècnic la seva experiència comença el 2000, quan poc després de penjar les botes, es converteix en l'ajudant del seleccionador danès Morten Olsen. Hi estarà durant dos anys, fins que el 2003 fa el salt al Broendby danès, que dirigeix durant quatre anys i amb el qual guanya una Lliga i dues Copes.

Per Laudrup entrenar el Broenbdy va suposar un retorn al seu club de tota la vida, on havia iniciat la seva carrera esportiva el 1979. Un dels punts àlgids de la carrera de Laudrup és quan el 1985 es converteix en una de les grans apostes de la Juventus, on coincideix amb grans jugadors com Michel Platini, Boniek o Paolo Rossi. El danès, però, no acaba d'explotar.

Johan Cruyff serà clau en la trajectòria de Laudrup, que en els sis anys com a blaugrana es convertirà en el gran jugador que ha passat a la història del futbol, guanyant quatre Lligues i una Copa d'Europa. Les relacions amb Cruyff i la desfeta europea d'Atenes el 1994 fan, però, que Laudrup decideixi marxar a l'etern rival, el Reial Madrid, on guanyaria una Lliga. Després d'una temporada al Japó, el danès penja les botes a l'Ajax d'Amsterdam (1997-1998).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut