Hoquei Patins

El Generali HC Palau guanya la Copa d'Europa per segona vegada consecutiva (1-2)

L'equip català s'ha imposat al Telecable Gijón en un partit molt complet. Els gols que han fet Laura Puigdueta i Aina Florenza han fet inútil el de Sara Lolo

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El Generali HC Palau de Plegamans ho ha tornat a fer. Per segon any consecutiu s'ha proclamat campió d'Europa d'hoquei patins, al derrotar el Telecable Gijón per 1 a 2. L'equip català ha tingut moltes ocasions per fer més gols, però en hoquei patins, sovint és complicat marcar-ne.

La primera part ha estat frenètica, amb bones ocasions de l'equip català. Carla Fontdegloria ha rematat al travesser en el minut 3, en la primera gran oportunitat del Generali HC Palau. Laura Puigdueta també n'ha tingut una, però no ha pogut superar la portera Fernanda Hidalgo després d'un ràpid contraatac, en el minut 6.

Aina Florenza ha rematat al ninot al minut 10. Les ocasions del conjunt vallesà per obrir el marcador es succeïen. La millor oportunitat l'ha tingut, però, el Telecable Gijón amb una incursió de Sara Roces que Laura Vicente ha pogut evitar, amb una mà salvadora, que hauria significat el primer gol del partit. Era el minut 17.

Aina Florenza ha replicat instants després pel Generali HC Palau, però Fernanda Hidalgo, la portera de l'equip asturià, ha pogut evitar el gol. Ha insistit Florenza amb la millor ocasió visitant al minut 23, però no ha encertat en l'última rematada de cullera després d'haver fet el més complicat i haver deixat asseguda la defensora.

El domini en ocasions de les vallesanes, finalment, ha tingut premi. Incursió de Berta Busquets fins a la cuina, la bola ha quedat morta i Laura Puigdueta ha estat la més llesta de la classe i l'ha col·locat a l'escaire. Era el 0 a 1, que feia justícia al que s'havia vist al Palau dels Esports de La Guía de Gijón.

Segona part igual d'intensa

En el primer minut de la segona part el Generali HC Palau ha fet un pas important per reeditar el títol de campió d'Europa. Aina Florenza ha sortit de darrere de la porteria local per fer el 0-2. L'equip asturià, però, ha reaccionat ràpidament al minut 29, quan la capitana Sara Lolo ha aprofitat l'assistència de Sara Roces per fer l'1 a 2.

A 6 minuts del final, el Generali HC Palau ha arribat a la desena falta, i això ha permès a Núria Obeso disposar d'una falta directa, la primera que es veia en tota la final a 4. La jugadora local no ha pogut superar Laura Vicente. L'equip local ha jugat l'últim minut i 15 segons amb una jugadora menys per l'exclusió amb targeta blava de Sara Roces. Encara que han posat una jugadora de camp i han jugat sense portera els últims segons, el marcador ja no s'ha mogut. Final i segon títol continental consecutiu per al Generali HC Palau de Plegamans.