Snowboard

El futur de l'snowboard català

En Marc Roure, de 22 anys, i en Bernat Ribera, de 20, treballen per aconseguir igualar o superar els èxits de Lucas Eguibar i Regino Hernández a l'snowboard cross

Xavier Bonastre i Thió

Quan parlem de l'snowboard català, de seguida ens ve al cap el nom de Queralt Castellet i els seus èxits en el migtub. Ara, un parell de nois, el Marc Roure, mataroní de 22 anys, i el Bernat Ribera, de Lloret de Mar, de 20 anys, podrien seguir-li les passes. En el seu cas en una altra modalitat: l'snowboard cross.

El Marc i el Bernat formen part del selecte equip d'elit d'snowboard cross de la federació espanyola d'esports d'hivern. L'equip té 5 components, dos d'ells amb gran experiència: el basc Lucas Eguibar, de 26 anys, que va ser campió de la Copa del Món el 2015, i el ceutí Regino Hernández, de 29, medalla de bronze als Jocs de Pyeongchang fa 2 anys. El 5è snowboarder de l'equip és el jove basc de 18 anys Álvaro Romero.

 "Puc afirmar que el meu snowboard d'avui en dia ha millorat gràcies a estar amb el Lucas i el Regino en pista, entrenar amb ells. Seguir els seus consells, seguir les seves línies, m'ajuda molt", diu el Bernat Ribera.

El Marc Roure també té paraules d'elogi per al Lucas i el Regino.

"Moltes vegades no fa falta que ens diguin res; només veient-los ja ens adonem del que estem fent malament i ho podem corregir."

  L'snowboard cross no deixa de ser un esport de risc. S'arriba a velocitats de gairebé 100 km/h i es fan salts que poden arribar fins als 30 metres. S'han de saber gestionar les situacions que es poden donar en una competició que és molt ràpida i on compten moltíssim la intuïció i superar les possibles pors.

  "La por, els nervis o la tensió, digue'n com vulguis, sempre hi és present -diu en Bernat. La clau és que ho sàpigues fer jugar al teu favor. Al CAR tenim un psicòleg que m'ha ajudat moltíssim a gestionar això en competició i poder rendir al màxim."

  Tant el Marc com el Bernat tenen clar que és molt difícil guanyar la Copa del Món, però també és molt difícil guanyar una medalla olímpica.

    "La Copa del món són diverses proves al llarg de l'any. Has de ser més constant. És com si fos la lliga. Té molt de mèrit", diu el Bernat.
 

   "No pots guanyar la Copa del Món per sort. Has de ser molt regular, diu el Marc. No es valora prou, fins i tot. La medalla olímpica té més ressò, però de fet, has d'estar bé un dia concret, en un moment concret."

     

Snowboarders a la Copa del Món, a Chiesa in Valmenco (Itàlia)

  El Marc va debutar a la Copa del Món a Feldberg, a Alemanya, el 2019. Ha disputat tres proves. Les altres dues han estat aquest 2020, a Big White (Canadà) i a Sierra Nevada. El Bernat, en canvi, ha debutat aquest any en la Copa del Món, competint també a Big White i a Sierra Nevada. Tots dos compaginen la participació a la Copa d'Europa amb la Copa del Món.

Tenen clar també quins són els objectius per a aquesta temporada en què hi ha un any preolímpic --els Jocs d'Hivern de Pequín són el 2022-- i també hi ha Mundial i, com no, també Copa del Món, sense oblidar la Copa d'Europa.

 "Anar al Mundial i fer un paper competitiu. Els entrenaments estan sortint molt bé i sé que puc somniar en gran. També vull fer algun podi a la Copa d'Europa per mirar d'acabar la general entre els 10 millors. I anar a alguna Copa del Món i poder quedar entre els 32 primers", diu en Bernat.

 

 "L'objectiu principal és fer el circuit de Copa del Món --diu en Marc-- i intentar quedar entre els 30 primers.  Al Mundial també buscar aquest top-30 ja que això dona plaça als Jocs Olímpics de Pequín."                    

  El Marc Roure i el Bernat Ribera comencen la temporada a mitjans de desembre en la prova de la Copa del Món de Montafon, a Àustria (10 i 11 de desembre), i a Isola, a França, una setmana després, en la Copa d'Europa. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut