Vinícius ballant després de marcar un gol aquesta temporada (Reuters)
Futbol

Vinícius avisa davant les crítiques per les seves celebracions: "No pararé de ballar"

El davanter madridista, criticat per les seves celebracions, rep una allau de suport dels principals jugadors brasilers

Redacció Esport3Actualitzat

En el derbi d'aquest diumenge entre l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid es viurà molta tensió i un dels motius del conflicte seran, si aconsegueix marcar algun gol, les celebracions de Vinícius. El jugador brasiler aquesta temporada ha decidit innovar i s'ha posat a ballar després de cada gol.

Quan li han preguntat per aquesta pràctica del davanter blanc en la prèvia del derbi, Koke l'ha avisat: "Si Vinícius marca un gol i ho celebra ballant, la cosa no acabarà bé."

Després d'aquestes declaracions del capità de l'Atlètic, el president de l'Associació Espanyola d'Agents de Futbolistes, Pedro Bravo, al programa "El Chiringuito" va referir-se al jugador amb un desafortunat comentari racista: "El que ha de fer és respectar els companys i deixar de fer el mico."

Amb tot això, molts companys de selecció i personalitats brasileres han decidit bolcar-se amb Vinícius. El primer a pronunciar-se ha estat Neymar, amb una publicació a les xarxes amb el missatge "Balla, Vini".

 

 

Però el crac del PSG no ha estat l'únic. Una llegenda del futbol mundial com Pelé ha volgut sortir al pas de les crítiques assegurant que "el futbol és alegria" i que s'ha de "seguir combatent el racisme".

"El futbol és alegria, una dansa, una verdadera festa. Tot i que el racisme segueixi existint, no permetrem que ens impedeixi seguir somrient. Seguirem combatent el racisme d'aquesta manera: lluitant pel nostre dret a ser feliços."

El blaugrana Raphinha també ha volgut dir-hi la seva i ha compartit una fotografia de Vinícius a Instagram amb la frase "Vull veure balls, vull veure alegria", i la paraula "exquece", que significa que vol que s'oblidi del que pensen i diuen els altres.

 

 

Richarlison, jugador del Tottenham, o Lucas Paquetá, del West Ham, també han enviat missatges de suport al jugador brasiler, igual que el jugador del Girona Reinier Jesus.

 

 

El Reial Madrid i la selecció brasilera donen suport al jugador

A banda dels diferents jugadors, la Federació Brasilera de Futbol i el Reial Madrid han volgut mostrar el seu suport a Vinícius. La selecció ho ha fet amb una publicació a les xarxes en què el davanter surt ballant, mentre que el club blanc ha emès un comunicat on expliquen que rebutgen "tot tipus d'expressions i comportaments racistes i xenòfobs".

 

 

El missatge de Vinícius

Davant aquest clima generat al voltant de la seva figura, Vinícius ha decidit sortir a la palestra per agrair el suport rebut davant els atacs i per avisar que ell no canviarà la manera de celebrar els gols.  

 

"Fa setmanes que van començar a criminalitzar els meus balls. Balls que no són meus. Són de Ronaldinho, Neymar, Paquetá, Griezmann, Joao Félix o Matheus Cunha. Són d'artistes de funk i sambistes brasilers, de cantants de reggaeton i dels negres americans. Són dances per celebrar la diversitat cultural al món. Acceptin-ho i respectin-ho. Jo no pararé (...) Diuen que la felicitat molesta. La felicitat d'un negre brasiler a Europa molesta molt més. Però les meves ganes de guanyar, el meu somriure i la brillantor dels meus ulls són molt més grans que això (...) He estat víctima de xenofòbia i racisme en un sol comentari, però res d'això va començar ahir."

Anar al contingut