Futbol

El futbol amateur català es resol amb ascensos i sense descensos

La Federació Catalana de Futbol decideix que els líders de les lligues aconsegueixin l'ascens i que cap equip perdi la categoria

Redacció Esport3Actualitzat

Amb la competició del futbol i futbol sala amateur acabada definitivament, la Federació Catalana de Futbol ha resolt aquest dimecres que seran els primers classificats de cada lliga els que pujaran de categoria i que no hi hauran descensos.

Al futbol amateur no hi haurà play-offs exprés per decidir els ascensos, com a la Segona B i la Tercera Divisió, i els equips que lideraven la classificació en el moment de l'aturada seran els que pujaran de categoria. Pel que fa als segons classificats, ascendiran els que tinguin millor coeficient de punts per partit en les respectives categories.

Pel que fa als equips que perdran la categoria, s'ha adoptat la mateixa solució a què va arribar la Federació Espanyola amb el futbol no professional i tampoc hi haurà descensos.

Els dos equips que pugen a Tercera Divisió són el Girona B i la Muntanyesa, primers classificats dels dos grups de Primera Catalana, però a qui, amb caràcter excepcional, la federació no considerarà campions del seu respectiu grup. També s'hi afegirà el Valls (segon classificat del grup 2) per completar una Tercera Divisió que, si la Federació Espanyola no dictamina en un altre sentit, serà de 22 equips. Avui, i pendents dels moviments del Reus, la Gramenet també tindria dret a pujar.

El secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, ha valorat per a TV3 el resultat de la Junta.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut