Adrià Martínez, del Granollers, llança a porta (EFE)
HANDBOL - COPA DEL REI

El Fraikin Granollers necessita la pròrroga per desfer-se del Bidasoa (36-37), i passa a semifinals

Els vallesans, que havien tingut diversos avantatges de 4 gols en la segona meitat, s'han confiat i s'han vist abocats al temps extra, on han patit fins a l'últim segon

Partit d'infart el que ha viscut el Fraikin Granollers. Un duel que tenia controlat i que se li ha escapat de les mans per un excés de confiança en els últims minuts. La pròrroga els ha acabat salvant... pels pèls.

El partit de quarts de final, a Antequera, no ha començat gaire bé per al Granollers, amb un 3 a 0 del Bidasoa, però la reacció vallesana ha estat ràpida i contundent. A partir de l'empat a 4, ha estat l'equip català qui ha tingut la iniciativa, a la pista i al marcador. Antonio García i Chema Màrquez són els que han marcat la diferència i els que han mantingut el Granollers sempre al davant, amb una màxima diferència --això sí-- de 3 gols. El Bidasoa ha fet un joc intermitent que ha permès acostar-se, un i altre cop, al Granollers, que ha marxat al descans amb un 14 a 17 favorable.

Esteban Salinas i Pol Valera han estat fonamentals en l'assentament del Granollers, en la segona part. Una segona meitat que ha estat un carrusel d'expulsions i en què els vallesans han tret el màxim profit, amb avantatges de fins a 4 gols. Una renda que s'ha mostrat clarament insuficient quan, en dos minuts, el Bidasoa ha capgirat la situació i ha empatat a 29 quan quedaven menys de 8 minuts, amb Adrián Fernández i Ander Ugarte com a protagonistes principals. Fins i tot el porter Xoan Ledo ha marcat, aprofitant -des de la distància- la porteria buida.

La recta final ha estat un patiment per al Granollers. El Bidasoa s'ha avançat per primera vegada amb el 32 a 31 i s'ha posat 33 a 32 quan quedava un minut. En aquests seixanta segons, Antonio García ha enviat la pilota al pal, en un llançament de penal, i ell mateix ha fet el gol in extremis que ha forçat la pròrroga.

Un temps extra que tampoc ha aclarit el panorama, en primera instància. Empat a 35, en els primers cinc minuts, i tot en mans de la segona meitat de la pròrroga, on el porter Rangel ha estat providencial i Sergi Franco, el jugador més decisiu. Justament Franco ha fet el 36 a 37 que suposava el marcador final i els classificava per a les semifinals.

El Barça també passa a semifinals

El Barça no s'ha deixat sorprendre en el primer combat per la defensa del títol de la Copa del Rei d'Handbol, i fins i tot s'ha permès la llicència de dosificar l'equip de cara a la semifinal de demà, contra el Cangas.

L'Anaitasuna ha sabut des del primer moment que la seva missió de destronar els blaugranes era impossible. Al descans ja guanyava el Barça de 4 gols i la diferència encara s'ha eixamplat més en la represa. Però en el tram final el campió ha aixecat massa el peu de l'accelerador i ha permès acostar-se els navarresos a només dos gols. Finalment, han estat tres -35-32- els que han atorgat al Barça la victòria en aquest partit de quarts de final.