Handbol

El Barça Lassa supera l'Ademar i s'enfrontarà amb el Bidasoa en la final de la Copa ASOBAL

Els blaugranes buscaran ampliar el seu domini en aquesta competició contra un rival que ha estat el botxí del Fraikin Granollers i ha evitat una final catalana

Àlex OlivaActualitzat

El Barça Lassa s'ha desfet de l'Ademar de Lleó (28-21) i aquest diumenge jugarà la 20a final de la Copa ASOBAL de la seva història. Els blaugranes, amb 13 victòries, són l'equip amb més títols d'aquesta competició, i buscaran ampliar el seu domini superant el Bidasoa, que en l'altra semifinal ha superat el Fraikin Granollers.

Els de Xavi Pascual han dominat el partit davant l'Ademar amb tota autoritat. La semifinal ha arrencat amb un parcial de 5-1 favorable als blaugranes que ha marcat el ritme de la resta del partit. Al descans s'ha arribat amb un 15 a 10 en el marcador, i, durant la segona meitat, els blaugranes han mantingut còmodament les distàncies fins al 28 a 21 final.

El Bidasoa elimina el Fraikin Granollers (30-25)

El Bidasoa d'Irun ha arrencat amb força i ha col·locat el 5-1 en el marcador. Un temps mort del tècnic del Fraikin Granollers, Antonio Rama, ha canviat l'escenari. Els vallesans s'han connectat a la semifinal i han equilibrat el marcador. A partir del 5-5, el partit ha entrat en una fase de gran igualtat. En atac, Adrià Figueras liderava l'anotació del Fraikin, mentre que Marc Guàrdia es mostrava brillant a la porteria. El partit ha arribat al descans amb un mínim 14-15 favorable al Granollers, amb un últim gol de Mammadou Gassama, un dels jugadors més efectius del primer temps.

A la segona part, el Granollers ha mantingut el pols fins al 17-19. A partir d'aquest moment, el partit ha canviat radicalment. Els vallesans s'han bloquejat en atac i el Biadasoa, ple de confiança, ha sumat un parcial demolidor de 9-0, fins a col·locar el 26-19 en el marcador. En els últims 10 minuts, el Fraikin s'ha intentat tornar a connectar al partit, però en cap moment ha tingut opcions de remuntar.