Adrià Figueras en una imatge d'arxiu (@balonmanoASOBAL)
Asobal

El Fraikin Granollers cau davant el Bidasoa Irun (28-27)

Un pal de Gassama en l'últim sospir ha impedit que els vallesans fessin pujar l'empat en el marcador

El Fraikin Granollers ha deixat escapar els dos punts de la pista del Bidasoa en últims minuts (28-27). Els vallesans, que han plantat cara fins al darrer sospir, s'han topat amb un combatiu rival.

El Fraikin ha anat al davant amb un petit avantatge en el marcador fins poc abans de la mitja part quan els bascos, en un parell d'accions molt ràpides al contracop, han aconseguit fer pujar l'empat en el marcador (11-11) per primer cop en el matx. A partir d'aquí, els d'Antonio Rama han agafat la iniciativa, de la mà d'un inspirat Adrià Figueras i Àlex Márquez, però amb una immediata reacció del Bidasoa, que ha anat igualant de forma consecutiva fins al descans, a què s'ha arribat amb un 14-15.

A la represa, s'ha repetit el guió de la primera part, però, de mica en mica, el cansament ha anat passant factura per l'esforç de jugar un partit tan exigent, fins que ha arribat un gol de Gassama que ha permès als catalans posar-se al davant amb un marge de dos gols (18-20) aprofitant dos errors consecutius dels jugadors de Cuétara. Però els bascos s'han vist beneficiats per una exclusió a les files catalanes que els ha permès posar-se al davant per primer cop, 21-20. I després ha estat el Bidasoa qui ha jugat amb un home menys, fet que ha permès als vallesans recuperar el domini en el marcador, 21-22.

En els últims compassos, ha estat Osvaldo qui s'ha vist obligat a retirar-se dos minuts per exclusió i, de nou, el matx s'ha decantat cap als locals. Nervis a la banqueta d'Antonio Rama. Amb el 24-22 ha demanat temps mort per corregir petits desajustos i fer canvi a la porteria. Marc Guàrdia ha substituït 'Bom-Bom' Almeida. Però la reacció s'ha fet esperar i el Bidasoa ha obert un forat de més 3 gols (26-23). Minuts després, però, les aturades del porter català han estat del tot decisives per emprendre accions al contracop del Fraikin. Un cop més, Adrià Figueras ha estat l'MVP del matx, amb detalls de gran qualitat i signant 10 gols d'11 intents. Els esforços, però, no han servit per evitar la derrota final. Gassama ha tingut l'empat a les seves mans, però la pilota s'ha acabat estavellant al pal.