L'entrenador lleidatà, Gerard Encuentra, durant un temps mort a Valladolid (Força Lleida)

Resolució de la sol·licitud d'impugnació del Força Lleida - Valladolid

Indignació al club lleidatà per la desestimació de la impugnació per un error arbitral que va canviar el signe del partit

El Força Lleida ha fet saber aquest dimecres que el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Bàsquet ha desestimat la sol·licitud d'impuganció del partit que va disputar aquest dissabte contra el Valladolid, corresponent al segon partit del play-off d'ascens a la Lliga ACB. El club denunciava una actuació negligent dels àrbitres i el comissari de la taula en l'última acció del temps reglamentari.

En l'última jugada del temps reglamentari, amb 80-80 en el marcador, un dels àrbitres va assenyalar falta sobre Vasilije Vucetic, que significava dos tirs lliures per als lleidatans. Tot seguit, però, l'àrbitre principal parla amb el comissari de la taula i anul·la la falta per estar fora de temps.

El Força Lleida va denunciar que l'acció es va produir quan encara quedaven set dècimes per al final del partit i també que un dels jugadors del Valladolid va tocar la cistella, la qual cosa hauria significat dos punts per als visitants. Les imatges de la jugada així ho certifiquen.

El partit se'n va anar a la pròrroga i, un cop al temps extra, el Valladolid va emportar-se el partit 86-83, un resultat que deixa la sèrie amb un 2-0 favorable a l'equip castellà.

El president esclata

Després del partit, el president de l'entitat, Albert Aliaga, va esclatar contra els àrbitres per aquesta acció que hauria pogut canviar el signe del partit. En un comunicat, el club ja va anunciar que emprendria accions legals perquè considerava que no havia estat una simple errada.

La sèrie es trasllada ara a l'Espai Fruita Barris Nord, on els lleidatans tenen l'obligació de guanyar els dos partits per forçar el cinquè duel i tenir opcions de disputar la final a quatre per a l'ascens.