Aleix Vidal en la seva presentació (EFE)
Aleix Vidal en la seva presentació (EFE)
Barça

El fitxatge d'Aleix Vidal pel Barça és un gran negoci per al Sevilla, com també van ser-ho els de Keita, Alves, Adriano i Rakitic

El FC Barcelona ha fitxat 5 jugadors al Sevilla des que Monchi és el director esportiu del club andalús. Totes aquestes incorporacions tenen un denominador comú: el gran benefici econòmic obtingut pels sevillans

Daniel AlentoActualitzat

Aleix Vidal és el cinquè jugador del Sevilla que ha arribat al FC Barcelona des que Ramón Rodríguez "Monchi" va accedir al càrrec de director esportiu del club andalús. La seva feina per descobrir talent a bon preu i treure-li el màxim profit al seu joc ha permès a l'equip sevillà obtenir uns quantiosos guanys amb alguns dels seus futbolistes.

El primer d'arribar al Barça va ser Seydou Keita. El maig del 2008, el club blaugrana va pagar la seva clàusula de rescissió de 14 milions d'euros. El Sevilla havia adquirit el migcampista de Mali l'estiu anterior al Lens francès per 4 milions.

Dani Alves va seguir al seu company unes setmanes després. El cost del traspàs al F. C. Barcelona va ser d'uns 36 milions més unes variables que haurien fet pujar el total fins a uns 40 milions. El Sevilla havia pagat el 2002 mig milió d'euros per la seva cessió i 850.000 més pels seus drets a l'Esporte Clube Bahia.

Adriano Correia va ser, l'estiu del 2010, el primer fitxatge amb Sandro Rosell investit com a president del club blaugrana, que va pagar 9,5 milions fixos més 4 en variables. Els andalusos havien contractat els seus serveis el gener del 2005 després de pagar 2,1 milions d'euros al Coritiba.

El croat Ivan Rakitic va marcar el pòquer d'encerts del director tècnic del Sevilla. Traspassat per una xifra que superaria els 20 milions d'euros sumant les variables, va ser adquirit durant el mercat d'hivern de l'any 2011. El seu club d'origen, el Schalke 04, va percebre 1,5 milions per deixar-lo anar.

Monchi, però, ha aconseguit la mà més buscada d'aquest joc de cartes amb Aleix Vidal, un repòquer de fitxatges de màxim benefici, bon preu de venda amb una inversió inicial mínima. El Sevilla va pagar a l'Almeria 3,5 milions d'euros per fer-se amb els serveis del lateral, i ara ha venut els seus drets al Barça per 18 milions fixes i 4 més de variables.

Sumant els números totals d'aquestes operacions, el Sevilla hauria pagat una mica menys de 12,5 milions d'euros pels quatre jugadors, i podria acabar-ne ingressant prop de 113,5. El balanç final mostra que el bon ull de Monchi hauria possibilitat que el seu club multipliqués gairebé per 10 la seva inversió inicial.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut