El FIATC Joventut guanya el Reial Madrid (78-75) i el Barça Regal se situa líder en solitari

El FIATC Joventut ha derrotat el Reial Madrid per 78-75 en partit de la Lliga ACB jugat al Pavelló Olímpic de Badalona. Els verd-i-negres han anat gairebé sempre al davant, però en un final ajustat el Madrid ha fet un últim intent per capgirar el marcador. Al descans, el Joventut guanyava de tres, 39-36, i més endavant ha arribat a tenir un màxim avantatge de 9 punts. A més, el Barça Regal se situa líder en solitari amb un triomf d'avantatge sobre el Madrid.

Ha estat una gran victòria del FIACT Joventut, que, a més, s'allunya de la cua de la classificació. La Penya, a força de lluita, s'ha col·locat molt aviat al davant en el marcador i el primer quart ja l'ha tancat amb una renda de cinc punts: 22-17. Feia la impressió que el Madrid es limitava a deixar córrer el temps, confiat que la seva superioritat s'acabaria fent evident. Però, de sobte, l'equip de Pablo Laso s'ha trobat 9 punts per sota en l'inici del tercer quart amb un Joventut pletòric, esperonat pels 8.000 seguidors que hi havia a l'Olímpic de Badalona.

El Madrid s'acostava gràcies a l'encert de Mirotic i Llull i Jelínek, Williams o Oliver marcaven noves diferències. I així s'ha arribat a l'últim minut, quan Reyes, després de gairebe tot el partit a remolc, posava el Madrid al davant. Jelineck, a continuació, ha capgirat novament el marcador. I dos tirs lliures d'Oliver pràcticament han sentenciat, perquè el Madrid encara ha buscat amb un triple una pròrroga que hauria estat del tot injusta. Probablement s'ha vist el millor Fiatc Joventut de la temporada.

El Caja Laboral guanya a l'últim segon

En un altre partit, el Caja Laboral de Vitòria s'ha revenjat de la recent eliminació de l'Eurolliga per part del Bilbao Bàsquet, amb una victòria de les que fan mal: amb un triple a l'últim segon. Semblava que el Bilbao tenia el partit guanyat, però un error en el tir lliure de Vasileiadis ha donat pas a un triple de Fernando Sanemeterio quan ja només faltaven dècimes per al final. Això ha capgirat el marcador i ha permès la victòria dels vitorians per 79 a 80. La setmana passada el Bilbao es va imposar en l'Eurolliga i va deixar el Caja Laboral fora del Top 16.